Volvo seli proizvodnju najluksuznije limuzine u Kinu

Volvo S90, koji se do sada izrađivao isključivo u Švedskoj, uskoro će proizvoditi u fabrici u Kini, saopštila je ta kompanija.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2016.

10:09

Volvo seli proizvodnju najluksuznije limuzine u Kinu

Osim toga, švedski proizvođač predstavio je i novu naluksuzniju verziju limuzine S90 sa oznakom Excellence, baziranu na produženom modelu S90 L, dostupnom samo na kineskom tržištu.

Volvo S90 proizvodio se u pogonu Torslanda, u Švedskoj, a ubuduće će se izrađivati u gradu Daqing u Kini, odakle će se izvoziti na tržišta širom sveta. U svom saopštenju, proizvođač se pohvalio da je S90 "najluksuzniji automobil koji se ikada izrađivao u Kini".
Prvi primerci će sići sa fabričkih traka u decembru, a početkom 2017. pridružiće im se i specijalna varijanta S90 Excellence. Ova superluksuzna verzija predstavljena je u formi koncepta u aprilu 2016, na sajmu automobila u Pekingu.

Zadnja sedišta su razdvojena, a putnik koji sedi pozadi sa desne strane, na raspolaganju ima brojne sadržaje i pogodnosti.
Umesto klasičnog suvozačkog sedišta, postavljena je konzola na kojoj se nalazi veliki ekran osetljiv na dodir, a automobil se može pretvoriti u kancelariju zahvaljujući pokretnoj tastaturi, pa je tokom vožnje moguće završiti i neke poslovne obaveze.

Za trenutke relaksacije i hedonizma, tu je i minibar sa hladnjakom koji se nalazi na centralnoj konzoli.
Volvo S90 Excellence zasnovan je na verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem, koja se nudi na kineskom tržištu, a u standardnu opremu spadaju i grejači/hladnjaci držača za čaše, panoramski stakleni krov i podesiv oslonac za noge putnika na zadnjem sedištu.

S90 Excellence prodavaće se isključivo sa T8 Plug-in hibridnim pogonskim sistemom ukupne snage 407 ks.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: