Automobili

Ponedeljak, 04.07.2016.

12:49

Dugo putovanje Honde NSX do kupaca

Jedan od najiščekivanijih sportskih automobila današnjice, nova Honda NSX, najzad štiže u evropske prodajne salone u jesen. Tim povodom, Honda je fanove ovog modela počastila gomilom svežih fotografija.

Izvor: B92

Dugo putovanje Honde NSX do kupaca

Nova generacija Honde NSX naći će se na tržištu godinu i po dana nakon svetske premijere koja je održana na sajmu u Ženevi 2015, a prvi kupci naručili su svoj primerak praktično "na neviđeno" još krajem 2014. (u tom trentulu bio je predstavljen samo prototip).

Serijska verzija stiže u Evropu 25 godina posle originalnog modela a pored novog, savremenog dizajna, donosi značajne inovacije na polju motorizacije - hibridni pogonski sistem.
Hibridni pogon sastoji se od twin-turbo V6 benzinca i čak tri elektromotora a u stanju je da proizvode 581 ks i razvije maksimalni obrtni moment od 686 Nm. Snaga se na sva 4 točka prenosi pomoću SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) sistema i devetobrzinskog automatskog menjača sa duplim kvačilom.
Automobil iz stanja mirovanja do stotke ubrzava za 3 s, dok maksimalna brzina iznosi 308 km/h. Iako za one koji budu imali Hondu NSX u garaži potrošnja nije naročito bitna stavka, fabrika je saopštila da automobil u gradu prosečno troši 10,3 l/100 km, na autoputu 9,9, a u kombinovanom režimu tačno 10 litara.

Novi NSX nije blagonaklon prema životnoj sredini s obzirom da emituje 228 g CO2/km.
.
.
Originalna i nova Honda NSX
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: