"Zatezanje bora": Peugeot 2008 za 2016.

Od pojave modela 2008 proteklo je tri godine i došlo je vreme za prvi redizajn malog krosovera.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 18.02.2016.

09:04

Stilske promene u poređenju sa verzijom iz 2013. su minimalne. Dizajneri su preoblikovali prednju masku i u njeno središte smestili amblem brenda (ranije se hromirani "lavić" nalazio na vrhu haube).

Automobil je dobio dodatnu zaštitu na donjim, izloženim delomiva karoserije, pa su plastičin elementi sada postavljeni i na lukove blatobrana iznad točkova.
Osveženi Peugeot 2008 biće dostupan u pet benzinskih i šest dizel varijanti. Svi benzinski motori su trocilindarski, zapremine 1.2 litra. Peugeot izdvaja ekonomični PureTech 82 koji u kombinaciji sa petobrzinskim automatikom prema fabričkim podacima prosečno troši 4,4 l/100 km. Istu potrošnju beleži i PureTech 110, ali uparen sa petobrzinskim manuelnim menjačem.
Za dizel opcije odabrani su 1.6 litarski motori, koji su standardno povezani sa petostepenim manuelnim menjačima, dok je šestobrzinski automatik dostupan u verziji BlueHDi 100 S&S. Ovaj model ujedno je i najekonomičniji, sa prosečnom potrošnjom od 3,6 l/100 km.

Na raspolaganju je i šestostepeni manuelni menjač i to u najsnažnijoj varijanti BlueHDi 120 S&S.
Peugeot 2008 GT Line
Restilizovani 2008 po prvi put je dostupan i sa GT Line paketom, koji između ostalog sadrži ekskluzivne 17 inčne alu felne, crne okvire maske hladnjaka i farova za maglu, dok su krovne šine takođe zatamnjene.
Promene u unutrašnjosti obuhvataju novi multimedijalni sistem sa MirrorLink i Apple CarPlay funkcijama, čime je omogućeno povezivanje Andorid i iPhone mobilnih uređaja.

Peugeot 2008 za 2016. opremljen je i Active City Brake sistemom koji je u stanju da u gradskoj vožnji, pri manjim brzinama i usporenom saobraćaju, automatski zaustavi vozilo ako proceni da je udarac u drugi automobil neizbežan.
Vozaču ima na raspolaganju i Grip Control komandu, koja se nalazi na centralnoj konzoli, a koja omogućava izbor jednog od pet dostupnih načina vožnje: Standard, Snow (za snežne uslove) All-Terrain (za vožnju izvan asfaltiranih puteva), Sand (za peščane podloge) i ESP Off (vožnja sa isključenim sistemom elektronske stabilnosti).

Restilizovani Peugeot 2008 imaće premijeru na sajmu automobila u Ženevi, koji počinje 1. marta, a u prodajnim salonima očekuje se u prvoj polovini godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: