Automobili

Utorak, 09.06.2015.

10:19

Hyundai Creta - prvi dizajnerski crtež otkriva novi SUV

Skica potvrđuje očekivanja da će budući globalni potkompaktni SUV imati sličan dizajn kao koncept ix25 za kinesko tržište.

Izvor: B92

Default images
Hyundai Creta

Hyundai želi deo kolača na tržištu malih SUV i krosover vozila, koja su u poslednjih nekoliko godina doživela prodajni bum u svetu.

Već ionako oštru konkurenciju u segementu u kome dominiraju modeli kao što su Renault Captur, Opel Mokka, Peugeot 2008, Nissan Juke, uz pridošlice poput Mazde CX-3 iili Honde HR-V, pojačaće Hyundai Creta.

Južnokorejski proizvođač lansiraće ovaj model do kraja 2015. najpre u Indiji, da bi kasnije stigao i na druga svetska tržišta, uključujući i Evropu.

Iako je nezahvalno suditi o izgledu budućeg modela na osnovu dizajnerskih crteža, skica otkriva da će Creta imati dinamičnu spoljašnjosti, sa prepoznatljivim prednjim delom na kome dominira tipična šestougaona maska.

Kao i na ix25, Hyundai se odlučio da vizualno prikrije A stubove, tako što će ih zatamniti (poput centralnih krovnih nosača).

S obzirom na srodstvo sa Hyundaijem ix25, treba očekivati da će Creta imati slične dimenzije. To znači da bi novi SUV mogao da bude dugačak oko 4,27 m, širok oko 1,78 m a visok približno 1,63 m. Međuosovinsko rastojanje u tom slučaju iznosilo bi oko 2,59 m.

Podaci o pogonskim sistemima nisu saopšteni, ali na raspolaganju su motori koje Hyundai već koristi u modelima za evropsko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: