Automobili

Sreda, 14.02.2024.

11:35

Svetska premijera: Stigla nova Škoda Octavia FOTO

Škoda je zvanično predstavila osveženi model Octavia, kao i najjaču RS varijantu istog modela.

Izvor: B92

Svetska premijera: Stigla nova Škoda Octavia FOTO
Foto: Škoda

Kada je u pitanju dizajn, češki proizvođač odlučio se za suptilne promene - kako su i sami rekli, neki elementi inspirisani su novim Superb modelom, ali uz "sportske" nijanse.
Osnovna varijanta. Foto: Škoda
Unapređena Octavia ima nove LED matrix farove koji izgledaju kao da se "tope". Zadnji deo je sličan kao i do sada, mada kupci imaju različite opcije kada su u pitanju zadnja svetla. Što se tiče enterijera, tu je opcionalni 13-inčni displej, dok je, kako su rekli, displej od 10 inča "već standard".
Osnovna varijanta. Foto: Škoda
Osveženi model dolazi u četiri varijante: Essence, Selection, Sportline and RS.
Osnovna varijanta. Foto: Škoda
Osnovna opcija ima pogonski sklop koji čini 85kW 1.5-litarski TSI motor, koji može biti uparen sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim DSG automatskim menjačem.
Octavia RS. Foto: Škoda
Postoji mogućnost i 110 kW verzije, dok je verzija sa DSG-om uvek blagi hibrid, i to sve znači da osnovna verzija može imati 114KS i 220Nm ili 148KS i 250Nm.
Sportline varijanta. Foto: Škoda
U varijantama iznad osnovne, tu su 2,0-litarski motori - sa pogonom na sva četiri točka, tu je 2.0 TSI (150kW) sa automatskim menjačem, a najjača RS varijanta ima DSG uparen sa 195kW. Kod RS-a, tu su 261KS i 370Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: Škoda
Dostupna su i dva 2-litarska TDI dizel motora - 85kW varijanta ima šestostepeni manuelni menjač, a 110kW verzija sedmostepeni DSG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: