20 godina Audija A4, novi model potvrđen za 2015.

Audi obeležava dve decenije od predstavljanja prve generacije A4 u slavljeničkoj atmosferi. Za to ima i dobar razlog, s obzirom da je A4 sa 6 miliona prodatih primeraka najuspešniji model Audija svih vremena.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

22:10

Default images

Za nemačkog proizvođača u ovom trenutku možda je još važnije što je od tih šest miliona Audija A4, trećina (2 miliona vozila) isporučena u vreme aktuelne, četvrte generacije.

Za takav rezultat kompanija treba da bude zahvalna pre svega kupcima u Kini, SAD i Nemačkoj, gde je interesovanje za Audijem A4 najveće.
"Kada je 1994. zamenio Audi 80, A4 je vrlo brzo postao naš najprodavaniji model. Bio je to Audi sa najbržim rastom prodaje u istoriji kompanije", objašnjava član upravnog odbora Audija, Hubert Waltl.

Aktuelni model predstavljen je 2007. a restilizovan 2012. Posle sedam godina Audi privodi kraju rad na novoj generaciji, koja će se pojaviti 2015.
U Audijevoj fabrici u Ingloštatu vrše se naophodna unapređenja i pripreme za početak proizvodnje novog A4, a u nemačkoj kompaniji kažu da su za potrebe proizvodnje sledeće generacije instalirali više od 1.300 novih mašina i alata.

Pročitajte o najsnažnijem produkcijskom Audiju A4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: