Kia Rio za 2015.

Kia je osvežila i unapredila hečbek varijantu modela Rio.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

13:04

Default images

Treća generacija Kije Rio imala je premijeru 2011. a restilizovana verzija ovog modela biće predstavljena na salonu automobila u Parizu.

Korejski proizvođač nije značajnije promenio spoljašnjost automobila, s obzirom da Rio i dalje ima svež, savremen dizajn.
U odnosu na model koji viđamo na ulicama, Rio za 2015. ima preoblikovane branike i restilizovana stop svetla i farove za maglu.

Ponuda alu felni obogaćena je sa tri nove opcije, koje se mogu naručiti u veličinama od 15 do 17 inča, a kupcima će biti dostupne i dve nove nijanse eksterijera, označene kao Digital Yellow i Urban Blue.
Enterijer je obogaćen novim ukrasnim detaljima, poput hromiranih okvira ventilacionih otvora, i redizajniranim komandama audio sistema.

Osim toga, unapređen je i rad multimedijalnog sistema i navigacionog uređaja.
U ponudi će biti četiri motora snage od 75 ks (55 kW) do 109 ks (80 kW), koji su povezani sa manuelnim menjačima sa 5 ili 6 brzina.

Kao opcija na raspolaganju je i automatik sa 4 stepena prenosa.
Sve verzije modela Rio za 2015. mogu uz doplatu da budu opremljeni ekonomičnom ISG tehnologijom, koja podrazumeva stop/start sistem, gume sa malim otporom kotrljanja i druga poboljšanja.

Restilizovani Rio hečbek proizvodiće se u fabrici Sohari, u Južnoj Koreji. Automobil na evropsko tržište stiže početkom 2015, a očekuje se da Kia uskoro predstavi i osveženi Rio Sport Sedan.

Vozili smo: Kia Rio 1.2 CVVT EX Urban

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: