Renault-Nissan završio preuzimanje Avtovaza

Alijansa Renault-Nissan završila je preuzimanje najvećeg ruskog proizvođača automobila kompanije Avtovaz. Ova transakcija, koja je dogovorena još početkom 2012, konačno je regulisana ugovorom zaključenim 18. juna, prenosi Rojters.

Izvor: B92

Nedelja, 29.06.2014.

21:42

Default images

Zahvaljujući ovoj operaciji, francusko-japanska kompanija učestvovaće sa 67,1 odsto u vlasništvu Avtovaza.

Avtovaz je 2013. godine poslovao sa gubitkom od 7,9 milijardi rubalja (161,4 miliona evra), zbog pada na domaćem tržištu i smanjenog obima prodaje vozila marke Lada. Početkom juna rukovodstvo ruskog proizvođača najavilo je da planira da otpusti 13.000 radnika kako bi konsolidovalo kompaniju.

Izvršni direktor Renault-Nissana, Carlos Ghosn, u aprilu je izjavio da rusko tržište automobila ima veliki potencijal, uprkos usporavanju prodaje i sankcijama koje je Zapadna Evropa nametnula Moskvi zbog krize u Ukrajini.

Renault je 2008. godine platio je oko milijardu dolara (730 miliona evra) za početnih 25% vlasništva u kompaniji Avtovaz.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: