Audi S1 i S1 Sportback

Audi je objavio fotografije i tehničke detalje sportskih verzija modela A1 sa 3 i 5 vrata. Oba automobila standardno su opremljena quattro pogonom, a biće predstavljena publici na predstojećem ženevskom auto-salonu.

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2014.

10:22

Default images

Dugo očekivana "S" verzija najmanjeg Audijevog automobila već na prvi pogled razlikuje se od standarnog modela A1. Tu su pre svega nove prednje svetlosne grupe sa ksenonskim farovima i drugačijim dnevnim LED svetlima, kao i redizajnirani branik i maska hladnjaka.

Aerodinamičke karakteristike unapređene su pomoću zadnjeg krovnog spojlera i postavljanjem dodataka na pragove automobila.
Stop svetla su takođe redefinisana - nešto su manjih dimenzija u poređenju sa klasičnim Audijem A1 i imaju osveženu LED tehnologiju. Upečatljivi zadnji branik na donjem delu sadrži difuzor i dva para izduvnih cevi.

Odličan vuzuelni utisak upotpunjuju specijalne 17 inčne alu felne, dok su kao opcija dostupni i točkovi od 18 inča.
U unutrašnjosti dominira crna boja uz kontrastne detalje u boji karoserije. Sportski utisak naglašen je zasečenim volanom i papučicama nožnih komandi od nerđajućeg čelika.

Pored standardnih sportski sedišta, Audi kupcima kao opciju nudi i "S" sportska sedišta sa integrisanim naslonom za glavu.
Audi S1 sa 3 vrata
Sportske performanse koje nudi ovaj automobil omogućene su zahvaljujući 2.0 litarskom TFSI motoru sa 231 ks (170 kW). Pogonska jedinica obezbeđuje i 370 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

To je dovoljno da Audi S1 sa 3 vrata od 0 do 100 km/h stigne za 5,8 sekundi, dok je za isto ubrzanje modelu S1 Sportback potrebno 5,9 s. Maksimalna brzina obe verzije iznosi 250 km/h.

Poslušajte kako zvuči ovaj motor u Audiju S1 i pogledajte prve kadrove vožnje ovog automobila:



Snaga motora standardno se prenosi pomoću šestostepenog manuelnog menjača, a poput drugih Audijevih modela koji nose oznaku "S", i S1 dolazi sa premanentnim quattro pogonom na sve točkove.
Prema fabričkim podacima, S1 u kombinovanoj vožnji prosečno troši 7 litara benzina na 100 km, i emituje u atmosferu 162 g CO2/km. Prosečna potrošnja Audija S1 Sportback iznosi 7,1 l/100 km, a CO2 emisija 166 g/km.

Audi je saopštio da je u odnosu na klasični A1 unapredio sisteme oslanjanja i upravljanja kako bi mogli da zadovolje zahteve za sportskom vožnjom.
Audi S1 i S1 Sportback najpre će biti dostupni kupcima u Nemačkoj. Početak prodaje zakazan je za proleće, a početna cena za S1 sa 3 vrata iznosi 29.950 evra, dok će Sportback verzija sa 5 vrata koštati od 30.800 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: