Koliko danas ima registrovanih "Jugića" u Americi

Zastava je svojevremeno na američko tržište izvezla ukupno 141.511 primeraka modela Yugo.

Izvor: Izvor: chicagoglasnik.com

Petak, 12.08.2022.

10:01

Koliko danas ima registrovanih
Foto: Zastava promo

Zahvaljujući izveštaju sa podacima o registracijama automobila za treći kvartal 2021. godine u Americi, može se saznati koliko je primeraka svakog modela uredno registrovano na putevima u SAD. Među njima je i veliko iznenađenje – Yugo.

Zanimljivo je da je registrovano čak 408 primeraka, što je na prvi pogled mali broj, ali i veliki kada se uzme u obzir imidž ovog automobila, piše chicagoglasnik.com.

Ipak, u poslednje vreme je sve bolje, s obzirom na to da važi za oldtajmera i vozilo koje privlači veliku pažnju gde god da se pojavi. Štaviše, mnogi Amerikanci pokušavaju da ukažu na činjenicu da to nije najgori automobil svih vremena, iako još uvek kruži u medijima u negativnom kontekstu.

Poređenja radi, broj registrovanih "Jugića" je skoro isti kao zbir svih automobila marke Renault, Lancia i Bugatti zajedno u SAD.

Inače, Zastava je na američko tržište izvezla ukupno 141.511 primeraka modela Yugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: