Novi Dacia Duster stiže 2024, kako bi mogao da izgleda

Potpuno novi Dacia Duster u prodajne salone dolazi za tri godine, a pre toga će aktuelna, druga generacija biti restilizovana.

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Subota, 10.04.2021.

09:02

Novi Dacia Duster stiže 2024, kako bi mogao da izgleda
Aktuelni Duster debitovao je 2017. (Foto: Dacia)

Druga generacija Dustera ušla je u petu godinu proizvodnje, tako da proizvođač već intenzivno radi na nasedniku.

Prema francuskim medijima, premijera treće generacije očekuje se ​​2024. godine. Međutim, pre nego što se to dogodi, aktuelni Duster biće unapređen.

Redizajnirani model trebalo bi da bude predstavljen tokom letam, a u prodaji bi se našao na jesen.

Kada je reč o restilizaciji, ne treba očekivati ​​spektakularne promene. Najverovatnije će biti promenjen izgled svetlosnih grupa, maske hladnjaka i branika.

Takođe, teško je očekivati velike intervencije ispod haube. Automatski menjač bi mogao da se vrati, uparen sa 1.3 TCe motorom.
Duster za 2024. - spekulativni render (Foto: Caradisiac)
Nova generacija Dustera, ona koju ćemo videti 2024. godine, biće verovatno zasnovana na CMF-B mehaničkoj platformi, na kojoj su bazirani novi Sandero i Logan.

Izgled ovog automobila za sada je nepoznanica, ali francuski Caradisiac već je objavio prvu vizuelizaciju, uzimajući u obzir stilske detalje konceptnog SUV automobila Dacia Bigster.

Što se pogonskih sistema tiče, dizelaš će verovatno i dalje biti u ponudi, a očekuje se i prvi Duster sa hibridnim E-Tech pogonom.

Naravno, sve su to samo pretpostavke. Bićemo sigurni tek kad Dacia pokaže potpuno novi Duster u punom sjaju.

Za sada čekamo restilizovani model.
Koncept Bigster SUV (Foto: Dacia)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: