Honda odlazi sa ruskog tržišta 2022.

Za razliku od drugih velikih japanskih auto-kompanija, kao što su Toyota i Nissan, Honda nema svoju fabriku u Rusiji.

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2020.

14:58

Honda odlazi sa ruskog tržišta 2022.
Honda Pilot (Foto: Honda promo)

Japanski proizvođač prestaće da prodaje automobile u Rusiji od 2022, dok će na tom tržištu ostati prisutan sa svojim motociklima i pogonskim jedinicama.

Vlasnici Honda automobila u toj zemlji ipak nemaju razloga za brigu jer će servisna mreža i rezervni delovi i dalje biti dostupni, prenosi Rojters.

Ova odluka kompanije izazvana je ekonomskom krizom koja je zadesila auto-industriju u 2020, a koja nije zaobišla ni Hondu, pa je menadžmet japanskog proizvođača doneo odluku o restrukturiranju kako bi ublažio posledice krize.

Za razliku od drugih velikih japanskih auto-kompanija, kao što su Toyota i Nissan, Honda nema svoju fabriku u Rusiji.

Osim toga, rezultati prodaje idu u prilog odluci o izlasku sa ruskog tržišta, s obzirom da je proteklog meseca prodato svega 79 vozila ove marke, dok je u periodu januar-novembar kupcima u ovoj zemlji isporučeno 1.383 automobila.

Honda je u Rusiji prisutna sa samo dva SUV modela, CR-V i Pilot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: