Kako se može ukrasti Tesla za 90 sekundi? VIDEO

Model X američkog proizvođača veoma je ranjiv.

Izvor: SN

Četvrtak, 26.11.2020.

20:00

Kako se može ukrasti Tesla za 90 sekundi? VIDEO
Photo: Tesla

Budući da sistem za ulazak bez ključa lako može da bude prevaren i poništen, hakeri lako promene kod daljinskog upravljača preko blutut uređaja i to sa udaljenosti od oko pet metara.

VIN broj automobila se može uočiti i spolja i onda nije teško izvesti sve gore navedeno (kada ste u toj 'priči') i automobil se lako ukrade, tvrdi istraživač sa belgijskog Univerziteta Leuven.

Kako dodaje, za ovakvo digitalno obijanje automobila potrebno je samo 90 sekundi i ne preveliko znanje, niti veština krađe automobila, a za ovakvu krađu potrebna oprema je koja košta manje od 300 dolara, staje u ranac i kontroliše se preko mobilnog telefona.

Kada lopov uđe u automobil, tu je i druga greška koja omogućava njegovo startovanje. Za manje od minut može da upari lažni daljinski sa automobilom i tako ga pokrene.

Belgijski istraživač navodi kako je upozorio kompaniju Tesla na ove propuste još u avgustu. Odgovoreno mu je da Tesla sprema ažuriranje softvera kojim će ove greške biti uklonjene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: