Kako treba držati rastojanje da ne bi došlo do udesa? VIDEO

Skoro 200 ljudi poginulo je na putevima u Srbiji u poslednje tri godine jer, između ostalog, nisu držali propisano odstojanje.

Izvor: SN

Nedelja, 31.05.2020.

09:30

Kako treba držati rastojanje da ne bi došlo do udesa? VIDEO
Photo: YTSS

Putevi Srbije, Ministarstvo saobraćaja i Asocijacija automobilskih novinara u martu ove godine su pokrenuli kampanju "Tri sekunde - ceo život", koja će trajati tokom celog leta.
Vožnja u branik, nervoza, preticanje i stalno menjanje trake osnovni su uzrok lančanih sudara, kažu stručnjaci. Dodatni faktori su pojava magle u ranim jutranjim časovima i paljenje strnjike što nekada na autoputu pravi dimnu zavesu.

"Ako se na autoputu dogodi nezgoda onda su to nezgode nenormalnih razmera, tipa 200, 300 vozila, a nikad manje od deset vozila u nizu, samo što vozači ne očekuju takvu radnju ispred sebe", navodi Milan Vujanić iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

U animaciji koju su napravili "Putevi Srbije" jasno se vidi koje kategorije vozila i kako treba da drže rastojanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: