BMW eksperimentiše sa dizajnom – u Frankfurtu predstavljen Concept 4 FOTO

Novim konceptom bavarski proizvođač najavljuje dizajn sledeće generacije modela Serije 4.

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

10:15

BMW eksperimentiše sa dizajnom – u Frankfurtu predstavljen Concept 4 FOTO
Foto: BMW promo

Sudeći na osnovu Concepta 4, nova Serija 4, uključujući i M4 verzije, imaće radikalno drugačiji izgled u odnosu na aktuenu generaciju. Naime, BMW-ovi dizajneri izašli su sa novom, kontroverznom interperetacijom čuvene “bubrežaste” prednje maske po kojoj su automobili ovog proizvođača prepoznatljivi decenijama unazad.
Foto: BMW promo
Masivna maska na Conceptu 4 prostire se od haube, pa gotovo do samog završetka prednjeg branika. U BMW-u kažu da je to posveta klasičnim modelima iz prošlosti, kao što su 328 i 3.0 Csi.
Foto: BMW promo
Agresivan dizajn prednjeg dela automobila upotpunjuju laserski farovi, kao i veliki otvori za vazduh ispod svetlosnih grupa. Kućišta spoljnih retrovizora su uska i izrađena od poliranog aluminijuma, a automobil je postavljen na 21-inčne alu felne upečatljivog dizajna.
Foto: BMW promo
Zadnji deo Concepta 4 je više BMW-ovski, a karakterišu ga integrisani spojler na završetku poklopca prtljažnika, izdužena LED stop svetla i masivni difuzor sa trapezoridnim izduvima na donjem delu branika.

BMW nije sopštio tehničke detalja ovog koncepta, ali u ovom kontekstu oni i nisu toliko bitini jer je dizajn automobila u prvom planu.
Foto: BMW promo
Iako ne treba očekivati da Bavarci u potpunosti preslikaju spoljašnjosti Concepta 4 na buduću produkcijsku Seriju 4, nema sumnje da će neki elementi dizajna završiti na serijskom modelu.
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: