BMW ukida jedan od svojih manje popularnih modela?

Aktuelna verzija BMW-a Serije 3 GT prestaje da se proizvodi 2020, a prema nezvaničnim informacijama ovaj model neće dobiti svog naslednika.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2018.

10:02

BMW ukida jedan od svojih manje popularnih modela?

Kako saznaje BMW Blog, ovaj automobil Serije 3 sa 5 vrata, koji je uveden kao kompromis između klasične limuzine i karavana, u poslednje vreme privlači sve manje kupaca koji prednost daju krosover/SUV vozilima.

Isti izvor navodi da će u sledećoj generaciji BMW praktično objediniti sadašnje modele Serije 3 GT i Serije 4 Gran Coupe u jedan automobil.

BMW Serije 3 GT lansiran je 2013. godine, a restilizovan je 2016. Tada je nemački proizvođač saopštio da se ovaj model najbolje prodaje u Kini, Nemačkoj i SAD, a da je većini kupaca to ujedno i prvi BMW model koji poseduju.
Ipak, tržište novih automobila je u međuvremenu prošlo kroz značajne promene, pa na njemu sada znatno više dominiraju krosoveri nego što je to bio slučaj kada je BMW planirao Seriju 3 GT.

Ako se ove, za sada nezvanične informacije pokažu tačnim, razlog za odustajanje od GT verzije verovatno leži u nezadovoljstvu čelnika BMW-a njegovom prodajom.

Podsećamo, BMW je u poslednjoj generaciji Serije 3 neke modele, poput kupea i kabrioleta, izdvojio u posebnu, Seriju 4, a uveo je i dve potpuno nove verzije automobila – pomenuti GT i Seriju 4 Gran Coupe, pa je porodica nekadašnje serije 3, uz sedan i karavan, narasla na čak 6 članova, što je po svemu sudeći preširoka ponuda za samo jedan automobilski segment.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: