Zbogom Yeti, 18. maja stiže Karoq!

Posle samo jedne generacije ovog SUV vozila, Škoda šalje u penziju ime Yeti. Naslednik će biti promovisan 18. maja i definitivno će se zvati - Karoq.

Izvor: B92

Petak, 28.04.2017.

09:57

Zbogom Yeti, 18. maja stiže Karoq!

Glasine koje su ovih dana stizale sa nekih stranih automobilskih sajtova pokazale su se tačnim. Škoda je novi SUV model nazvala Karoq, a poreklo imena, kao i u slučaju modela Kodiaq, geografski je povezano sa Aljaskom.

I dok je Kodiaq nazvan po vrsti medveda koji živi na istoimenom ostrvu, Karoq je nastao kao kombinacija dve reči iz jezika domorodaca Aljaske - "KAA’RAQ" (automobil) i "RUQ" (strela).

Strela koja je ujedno i motiv sa Škodinog amblema, za ovu kompaniju ima višestruku simboliku koja je objašnjena u sledećem videu češkog proizvođača: Škoda Karoq, kao sestrinski model SUV vozila VW Tiguan i Seat Ateca, bazirana je na MQB mehaničkoj platformi VW grupacije, a obezbediće komfor u vožnji za maksimalno 5 odraslih putnika.

Kupcima će biti na raspolaganju verzije sa prednjim i pogonom na sva 4 točka, dok će se snaga prenositi putem manuelnog ili automatizovanog DSG menjača sa duplim kvačilom.
Osim što se odrekla imena Yeti, Škoda je odbacila i stari dizajn po kome je ovaj SUV bio prepoznatljiv i usvojila aktuelni korporativni stilski jezik, karakterističan za modele najnovije generacije češkog proizvođača.

Približnu sliku o tome kako izgleda Karoq mogli ste da vidite na "špijunskim" fotografijama, a Škoda je u petak objavila i nešto duži video maskiranog prototipa u vožnji: Zvanične fotografije vozila bez "kamuflaže", kao i tehnički detalji biće dostupni 18. maja, kada će se održati onlajn prezentacija, dok je svetska sajamska premijera zakazana za septembar i auto-salon u Frankfurtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: