VB: Vozili 200 na sat u gradu

Britanska organizacija Institute of Advanced Motorists (IAM) objavila je zabrinjavajuće podatke o vozačima koji su uhvaćeni u neverovatnim prekoračenjima dozvoljene brzine. Neki od njih vozili su gradskim ulicama i 150 km/h više od ograničenja.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.02.2015.

09:13

Default images

Foto: Elliott Brown/Flickr

Rekorder po prekoračenju brzine u 2014. bio je neimenovani vozač Porschea koji je ulicama gradića East Grinstead projurio brzinom od 205 na sat, iako ograničinje iznosi 50 km/h.

Prekršaj zbog kojeg bi i trajno oduzimanje dozvole bilo preblaga kazna, zabeležila je saobraćajna kamera za prekoračenje brzine.

Prema podacima koje je IAM dobio od policije, slučaj iz ovog malog mesta na jugu Engleske nije jedinstven, s obzirom da je još jedan vozač uhvaćen dok je na području Londonu jurio gotovo 200 km/h. Ograničenje brzine takođe je iznosilo 50 km/h.

Najveća nedozvoljena brzina koju je britanska policija registrovala u 2014. godini bila je 235 km/h, a prekršaj je zabeležen na autoputu M25 u blizini britanske prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: