Bivši predsednik kupio Renault 4 za 500, a prodao ga za 60.000 evra! VIDEO

Postigao je odličnu cenu, a novac ide u dobrotvorne svrhe. Aukcija je sprovedena uz pomoć Auto-moto saveza Slovenije (AMZS), koji je takođe pregledao automobil i potvrdio da je u dobrom stanju.

Automobili

Izvor:

Petak, 10.03.2023.

11:35

Bivši predsednik kupio Renault 4 za 500, a prodao ga za 60.000 evra! VIDEO
Foto: Renault promo

Bivši predsednik Slovenije, Borut Pahor, prodao je svoj Renault 4 iz 1991. godine na aukciji za 60.000 evra, a kako je obećao na početku aukcije, ceo prihod poklonio je za pomoć deci koja se bore protiv raka.

Aukcija je sprovedena uz pomoć Auto-moto saveza Slovenije (AMZS), koji je takođe pregledao automobil i potvrdio da je u dobrom stanju. Ovu dužnost obavio je tehnički savetnik AMZS, Janez Kajzar, koji je 30-godišnji Renault 4 proverio na više od 100 kontrolnih tačaka, pre nego što je potvrdio ispravnost vozila.

AMZS je rado ponudio bivšem predsedniku Pahoru pomoć u prodaji automobila za ovu humanitarnu akciju, pa je oglas za prodaju automobila objavljen i na njihovom portalu za kupovinu i prodaju polovnih vozila.

"Kupio sam polovni četvorotočkaš pre 20 godina za 500 evra. Danas smo prikupili 120 puta više. To je mnogo novca za dobar cilj", rekao je Pahor.

Dodajmo i da je Pahor 20 godina posedovao automobil dok je bio na svim najvišim političkim funkcijama u zemlji, kao što su funkcije predsednika Skupštine, premijera i predsednika Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: