Tužili Mercedes jer se plaše da se voze u S klasi

Dok je za većinu vlasnika vožnja u Mercedesu S klase čisto uživanje, za neke je ovaj automobil izvor noćnih mora.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Sreda, 13.01.2021.

11:15

Tužili Mercedes jer se plaše da se voze u S klasi
Foto: Mercedes

U tu manjinu spada i bračni par iz Vankuvera. Datong Jang i Guifang Huo su još 2017. godine kupili novu S klasu, model S 550, i platili ga 160.000 dolara.

Prvi problemi počinju nakon manje od godinu dana od kupovine. Kako piše Vancouver Sun, posle samo 6.500 pređenih kilometara, u vožnji je počeo da se zaglavljuje upravljač.

Ovo je vlasnike veoma uplašilo, pa su automobil dovezli u servis. U Mercedesovom servisu u Ričmondu proverili su upravljački sistem i konstatovali da je sve u redu.

Međutim, kako je u SAD objavljeno da je Mercedes S klase opozvan zbog problema sa servo-upravljačem, i to primerci proizvedeni između 2015. i 2019, ostala je sumnja u kvar.

Naime, utvrđeno je kako tranzistor u upravljačkom sklopu može da se pregreje, što za posledicu ima isključivanje serva.

U zastupništvu Mercedesa u Ričmondu bračnom paru su navodno rekli da nastave da voze auto ili da ga prodaju. Oni su izabrali treću opciju i vozilo trajno parkirali u aprilu 2018. godine.

Jang je rekao da se plaši da ga vozi, ali i da ne želi da proda auto i tako prenese problem na drugog vlasnika.

Kontaktirali su i sedište Mercedesa u Nemačkoj, odakle im je stigao odgovor da auto mora da bude popravljen u sklopu pomenutog opoziva.

Početkom 2019. par je tužio zastupnika Mercedesa u Kanadi i to zbog nespecifičnog kvara i gubitka zadovoljstva u vožnji.

Mercedes-Benz Canada navodno stalno odlaže ovaj sudski postupak, kaže Jang, i naglašava kako se ovom tužbom bori za bezbednost svoje porodice, ali i ostalih vlasnika S klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: