Bogati kolekcionari u borbi za novi Bondov Aston Martin

Iako je Aston Martin DB10 kreiran isključivo za najnoviji film o čuvenom britanskom tajnom agentu, jedan primerak ovog modela ipak će završiti u garaži nekog od bogatih zaljubljenika u sportske automobile.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.01.2016.

09:56

Bogati kolekcionari u borbi za novi Bondov Aston Martin

Jedan od deset primeraka Aston Martina DB10, koji su izrađeni za potrebe snimanja filma Spectre, biće ponuđen 18. februara na prodajnoj aukciji u Londonu. Vozilo za koje će se nadmetati potencijalni kupci sa najmanje milion funti u džepu (procenjuje se da će konačna cena premašiti tu sumu), jedno je od dva koja su korišćena u promotivne svrhe prilikom premijere filma i nije modifikovano zbog snimanja.
Baziran na Aston Martinu V8 Vantage, DB10 ima karoseriju od ugljeničnih vlakana i jedinstveni, ručno napravljeni enterijer. Za pogon je upotrebljen 4.7 litarski V8 povezan sa šetobrzinskim manuelnim menjačem, koji omogućava da Bondov automobil dostigne 305 km/h.
Posebna draž ove aukcije je to što je u pitanju jedini DB10 koji će biti ponuđen na prodaju, a kolekcionare će obradovati i podatak da automobil nosi potpis aktuelnog agenta 007 - glumca Danijela Krejga.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: