Kako poboljšati bezbednost motociklista u saobraćaju? VIDEO

S dolaskom lepog vremena, sve češće su učesnici saobraćajnih nezgoda motociklisti.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2019.

14:12

Kako poboljšati bezbednost motociklista u saobraćaju? VIDEO

Paralelno sa aktuelnim salonom automobila u Beogradu, održava se i Međunarodni sajam motocikala – Motopassion. To je prilika da se još jednom uputi apel da povedemo računa o motociklistima kao učesnicima u saobraćaju, ali i samim motociklistima da obavezno koriste zaštitnu opremu.

Statistika govori da je u toku protekle godine u Srbiji poginulo 49 motociklista, a većina nastradalih bili su mlađi od 27 godina.

To jeste poboljšanje u odnosu na 2009, kada je poginulo preko 120 vozača dvotočkaša, ali postavlja se pitanje kako dodatno poboljšati bezbednost motociklista u saobraćaju?

O tome za TV Prva govori doktor Vladimir Jevtić ispred Asocijacije za bezbednost motociklista.

Čuli smo statistiku, brojevi jesu manji nego prethodnih godina, ali kako možemo još da poboljšamo bezbednost motociklista u saobraćaju? Da li je to sigurnosna oprema?

"Sigurnosna oprema je nešto što vozačima uvek preporučujemo, ali to je svakako i edukacija i izbor odgovarajućeg motocikla za početnike..."

Pogledajte ceo prilog o savetima za bolju bezbednost motociklista u saobraćaju:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: