Može li korejska limuzina da parira Audiju, BMW-u...?

Sedan G70, koji proizvodi Hyundai u okviru svoje luksuzne marke Genesis, boriće se za naklonost kupaca u segmentu u kome već decenijama dominiraju modeli kao što su Audi A4, BMW Serije 3 i Mercedes C klase.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2018.

09:58

Može li korejska limuzina da parira Audiju, BMW-u...?

Korejski proizvođač automobila Hyundai pokrenuo je pre par godina zaseban auto-brend sa ciljem ulaska na tržište premijum vozila.

Sličan potez pre Hyundaija povukle japanske auto-kompanije Toyota, Nissan i Honda, koje su na svetskom tržištu već decenijama prisutne sa svojim luksuznim markama Lexus, Infiniti i Acura.
Japanskim premijum brendovima u početku nije bilo lako, ali su se vremenom izborili za deo tržišnog kolača, učvrstili svoje pozicije i izbrusili vizuelni identitet.

U nadmetanju sa "velikom nemačkom trojkom" najbolje se za sada drži Lexus koji je u SAD u 2017. vodio borbu sa BMW-om za drugu poziciju među najprodavanijim premijum proizvođačima, iza neprikosnovenog Mercedesa.

Lexus se odlično kotira i u Rusiji, gde je u 2017. najprodavaniji premijum automobil bio Lexus RX, ispred BMW-a X5 i Mercedesa GLC.
Iako je marka Genesis tek u povoju, korejski proizvođač ima ambicije da jednog dana postane novi Lexus.

Jedan od njegovih najjačih aduta je upravo limuzina G70 koja u leto stiže na tržište SAD, gde vlada velika konkurencija u ovom segmentu.

Dimenzije vozila su: dužina 4.685 mm, širina 1.850 mm i visina 1.400 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.835 mm.
Automobil će biti ponuđen američkim kupcima u dve benzinske motorske verzije, sa 3.3 V6 jedinicom i četvorocilindarskim 2.0 agregatom.

Pomenuti twin-turbo V6 preuzet je iz modela Kia Stinger i proizvodi 370 ks (272 kW) i 510 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Slabiji benzinac, zapremine dva litra, isporučuje 254 ks (188 kW) i 352 Nm, a dizelaš raspolaže za 201 ks i 439 Nm. Ovaj model može se naručiti sa šestobrzinskim manuelnim menjačem ili sa osmostepenim automatikom.

Genesis G70 u svojim osnovnim verzijama standardno ima zadnji pogon.
U vrhu ponude je paket koji nosi oznaku G70 Sport. Ova verzija je pogonjena V6 motorom i ima pogon na sva 4 točka, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,7 s.

G70 je opremljen gomilom sistema asistencije, koji doprinose bezbednijoj vožnji ove limuzine. Među njima su sistem za izbegavanje sudara sa vozilom ispred, sistem pomoći u vožnji autoputem sa elementima auto-pilota, upozorenje na mogući kontakt sa drugim vozilima koja se nalaze u mrtvom uglu, sistem upozorenja na dekoncentraciju vozača...

Genesis G70 stiže u američke prodajne salone ovog leta, a početna cena iznosi oko 32.000 dolara.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: