Ponedeljak, 29.01.2024.

11:59

Redovi su ogromni: Vernici se klanjaju čudotvornoj ikoni u Zrenjaninu VIDEO

Čudotvorna Ikona Majke Božije trenutno je izložena u Zrenjaninu i to u manastiru Svete Melanije Rimljanke. Vernici iz svih krajeva Srbije dolaze da vide i celivaju ikonu, a veruje se da svi koji je dotaknu odlaze uz pomoć i zastupništvo Majke Božije.

Izvor: B92.net, TV Prva

Redovi su ogromni: Vernici se klanjaju čudotvornoj ikoni u Zrenjaninu VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Ikona Majke Božije "Umekšanje zlih srca" došla je iz Rusije u organizaciji Fondacije Svetog Romana iz Moskve. Pre 26 godina, čudotvorna ikona počela je da mirotoči i tako je i danas.

"Objašnjeno mi je da je1998. godine prvi put zamirotočila u njihovoj kući do dana danas ne prestaje da mirotoči, nekada slabije, nekada jače, a nekada ume i da presuši. To ne može niko na to da utiče, nema uzroka, nema razloga", rekla je Mati Marija

Nakon Beograda i Petrovaradina, Ikona se trenutno nalazi u Zrenjaninu u manastiru Svete Melanije Rimljanke. Vernici dolaze da se poklone ikoni Majke Božije, a dugački redovi stvaraju se još u ranim jutarnjim časovima.

Ikona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koje bodu njeno srce. Veruje se da svi koji dotaknu ikonu Majke Božije dobijaju njenu pomoć i zastupništvo.

Čudotvorna ikona "Umekšanje zlih srca" izložena je u Zrenjaninu do 30. januara, a nakon toga, vernici će imati priliku da je vide i celivaju u Nišu u manastiru Prepodobnog Romana do 2. februara.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: