Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Ove godine počinje izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je da će ove godine početi izgradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina, a kasnije od Zrenjanina do Novog Sada, napominjući da je to važna vest za građane.

Izvor: zrenjaninski.com Zrenjanin
Podeli
Foto: Shutterstock/Lev Kropotov
Foto: Shutterstock/Lev Kropotov

On je naglasio da će u narednim nedeljama početi i izgradnja takozvanog "smajlija" – brze saobraćajnice od granice Srbije sa Hrvatskom do granice sa Rumunijom, od Sombora do Srpske Crnje.

Mirović je u ponedeljak prisustvovao potpisivanju ugovora o prenosu novčanih sredstava između Pokrajinske vlade i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ za finansiranje izrade plana detaljne regulacije, idejnog rešenja i projekta, kao i pratećih studija i elaborata, za izgradnju saobraćajnice (obilaznice) Novi Sad – Veternik – Futog – Begeč – Gložan – Čelarevo – Bačka Palanka i izrade tehničke dokumentacije, studija, elaborata i urbanističko-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta od Temerina do Bečeja.

Reč je o projektima vrednim 250 miliona dinara od čega je ovim ugovorom Pokrajinska vlada obezbedila 125 miliona dinara.

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

Igor Mirović je naglasio da je potpisan ugovor za pripremu projektne dokumentacije o izgradnji velike severne obilaznice oko Novog Sada.

"Zajedničkim novcem ćemo u naredne dve godine pripremiti projektnu dokumentaciju za izgradnju obilaznice, koja će omogućiti da u budućnosti kamioni više ne idu kroz Novi Sad", rekao je Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.