Novosadsko naselje ima problem sa parkiranjem: Limanci smislili rešenje

Poslednjih dana u Novom Sadu može se čuti informacija da pojedini stanovnici Limana traže uvođenje parking zone, odnosno naplatu parkiranja u delovima gde to nije uvedeno.

Izvor: RTV/Dunja Kovaèeviæ

Subota, 04.02.2023.

09:16

Novosadsko naselje ima problem sa parkiranjem: Limanci smislili rešenje
Foto: Shutterstock/Gold Picture

Sa ciljem da reše problem koji imaju sa radnicima okolnih firmi koji parkiraju automobile u zonama koje se ne naplaćuju i na taj način zauzimaju parking mesto ispred njihove zgrade, Limanci su spremni da realizuju jednu neuobičajnu odluku.

Naime, pojedinci su se složili da bi naplata parkiranja bila jedino rešenje.

"Definitivno imamo problem sa parkiranjem, ako će to rešiti ja sam za. A šta ćemo sa nama koji vozimo službena vozila pa ne možemo da ih parkiramo ni u zoni naplate, a da ne platimo godišnju kartu ili mesečnu?", pita se jedan sugrađanin.

"Najbolje je rešenje da se parking mesto obeleži brojem, da se radi zakup na godinu dana i stanar ima obezbeđeno", predlažu neki od njih.

Naplatu parkinga u određenom delu grada potrebno je zatražiti zvaničnim putem, odnosno neophodno je da se mesna zajednica u ime građana obrati Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve grada, koji će nakon analize zaključiti da li je moguće ispuniti zahtev, a potom informisati i Parking servis.

"To jeste jedno od rešenja da određeni deo grada uđe u zonu naplate, jer to se onda zove bukvalno organizacija parkiranja i zavodi se neki red, jer svi oni koji rade u okolini parkiraju se između zgrada, tad stradaju i tada imaju problem stanari jer je opterećenje na parking mestima tada više nego veliko", rekao je Radovan Jeknić iz "Parking servisa".

U zonu naplate, Parking servis je nedavno uveo jedan deo Podbare, deo ulice Save Kovačevića i Berislava Berića i kako kažu, komentari stanara su veoma pozitivni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: