Asfaltirane još dve ulice u Kragujevcu – vrednost radova četiri miliona dinara FOTO

JKP Šumadija Kragujevac izvodi završne radove na asfaltiranju ulica Jovana Šarića i Radeta Končara u MZ Erdeč.

Izvor: B92.net

Subota, 03.12.2022.

11:08

Asfaltirane još dve ulice u Kragujevcu – vrednost radova četiri miliona dinara FOTO
Foto: kragujevac.rs

Radove je juče obišao gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima, saopštava Grad Kragujevac.

"U Erdeču ponovo radimo na asfaltiranju ulica, a privode se kraju radovi u ulicama Jovana Šarića i Radeta Končara. Pre dve godine u ovom prigradskom naselju asfaltirane su i sanirane ulice sa većim brojem domaćinstava i gušćim saobraćajem i evo sada nastavijamo sa radovima", kazao je gradonačelnik Dašić i dodao da su za sledeće građevinske sezone u planu još dve ulice u ovoj mesnoj zajednici.

"JKP Šumadija čitave građevinske sezone radi punim kapacitetima", kazao je gradonačelnik. On je podsetio da je prošle godine u putnu infrastrukturu utrošeno oko 175 miliona dinara, ove godine smo već sada prevazišli cifru od 300 miliona a za sledeću, najavio je gradonačelnik, planiran je budžet od oko pola milijarde dinara.
Foto: kragujevac.rs
Direktor JKP Šumadija Marko Vujnović kaže da su pripremni radovi za ulicu Jovana Šarića bili vrlo zahtevni jer je bila loša noseća konstrukcija pa su obuhvatali kompletnu rekonstrukciju, dublji mašinski iskop, ugradnju kamenog materijala i izdizanje šahtova na kotu nivelete.

"Za asfaltiranje će biti utrošeno oko 180 tona asfalta, ukupna dužina ulica Jovana Šarića i Radeta Končara koje radimo u Erdeču je 280 metara i širine 3,5 metara a vrednost radova je oko četiri miliona", rekao je direkotr Vujnović i istakao da Sektor niskogradnje radi punim kapacitetom kako bi se završilo što više poslova do završetka građevinske sezone.

MZ Erdeč broji oko četiri hiljade stanovnika i prema rečima meštana asfaltiranje ulica rešava mnogobrojne svakodnevne probleme koje su do sada imali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: