Pastor: Za renoviranje fasade Gradske biblioteke 18 miliona dinara

Na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dodeljeno je 18 miliona dinara za renoviranje fasade zgrade Gradske biblioteke u Subotici, saopštio je predsednik Skupštine grada Balint Pastor.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 18.03.2021.

10:40

Pastor: Za renoviranje fasade Gradske biblioteke 18 miliona dinara
Foto: Marko Rupena/Shutterstock

Sa kulom Skupštine grada, možda Atlas iznad ulaza u Gradsku biblioteku izražava najsubotičniji duh, navodi Pastor.

"Кada je jedan od njih početkom novembra oštećen, počeli smo da tražimo izvore za njenu obnovu. Prijavili smo se kod Ministarstva kulture Republike Srbije kao i kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.Lično sam razgovarao sa ministarkom Marijom Obradović da molim da se prioritet obnovi najstarije zgrade biblioteke u zemlji", napisao je on na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim rečima, za rekonstrukciju centralnog dela fasade biće dovoljan određeni iznos podrške u vrednosti od 150 hiljada evra.

Zgrada je, navodi Pastor, izgrađena po projektu Ferenc Rajhl u neobahatom stilu za Narodnu kazinu i krasi Suboticu od jeseni 1896. Starija je od zgrade Skupštine grada, a od 1953. godine je sedište biblioteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: