Uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću

Preduzeće "Park Palić" d.o.o. obaveštava da su u toku brojne aktivnosti vezane za sproveđenje započetog Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini – uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

Izvor: B92.net

Petak, 27.01.2023.

10:14

Uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću
Foto: Shutterstock/BalkansCat

U toku decembra meseca prošle i januara ove godine, izvršen je obilazak svih objekata u Vikend naselju i na osnovu utvrđenog stanja na terenu napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze, saopšteno je na zvaničnom portalu Grada Subotice.

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću.

Od Gradske uprave Grada Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije vezane za nelegalne objekte na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih.

Preduzeće "Park Palić" pokrenulo je postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu.

Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu Republike Srbije je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: