Da li je bilo kazni u Subotici? Od 5000 do 20.000 dinara za neočišćen sneg

Dolazak zime praćen snežnim padavinama, stvaranjem leda na putevima i trotoarima, svake godine nameće još jedno pitanje – čija je obaveza čišćenje snega, odnosno leda?

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2021.

17:33

Da li je bilo kazni u Subotici? Od 5000 do 20.000 dinara za neočišćen sneg
Foto: V_Sot_Visual_Content/Shutterstock

Dok su javne površine poput puteva i parkinga u nadležnosti javnih preduzeća koji njima i upravljaju, za sve druge površine, odgovaraju građani, koji su dužni da očiste ispred svojih kuća, odnosno poslovnih prostora, prenosi TV Subotica.

Kako objašnjava Tibor Fazekaš iz Sekretarijata za inspkecijsko-nadzorne poslove, za one koji sneg ili led ne očiste, propisana je i sankcija, odnosno novčana kazna, koja se kreće u rasponu od 5000 pa do 20.000 dinara u zavisnosti da li se radi o fizičkom ili pravnom licu.

Međutim, kako navodi, ona ove zime nije izricana, jer na terenu nisu uočene nepravilnosti.

Obaveza svih, bilo fizičkih, pravnih lica, ili javnih preduzeća je da što pre pristupe čišćenju snega i leda, dodaje Fazekaš i napominje da svako nepoštovanje ovog pravila građani mogu da prijave inspekcijskim organima, odnosno Komunalnoj miliciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: