Završen nadvožnjak u Venizelosovoj, do kraja meseca novi objekat i u Temerinskoj

Završeni su radovi na izgradnji novog nadvožnjaka u Venizelosovoj ulici u Novom Sadu, u okviru izgradnje pruge za velike brzine, a drumski saobraćaj u jednoj od najprometnijih gradskih ulica ponovo je uspostavljen. Radovi su trajali šest meseci, postojeći nadvožnjak je bio srušen, a na njegovom mestu izgrađen je novi u dužini od 30 metara.

Izvor: Radio Delta

Sreda, 24.02.2021.

16:39

Završen nadvožnjak u Venizelosovoj, do kraja meseca novi objekat i u Temerinskoj
Ilustracija: Depositphotos, yugokyogo

Umesto jednog koloseka na novom nadvožnjaku buduće pruge za velike brzine biće dva koloseka. Postavljeni su betonski pragovi, a preostalo je još da se završe radovi na prilazu mostu, što ne ugrožava bezbednost i odvijanje drumskog saobraćaja, piše Radio Delta.

„Infrastruktura železnice Srbije“ ubrzano završava investicione radove na gradnji pruge za velike brzine koja prolazi kroz teritoriju grada Novog Sada, uz veliko angažovanje izvođača radova ruske kompanije „RŽD internacional“.

Zahvaljujući ovom intenziviranom angažovanju, većina ovih radova biće završena pre predviđenih rokova, čime će građanima Novog Sada biti olakšan prolazak saobraćajnicama na kojima su se izvodili radovi, uz istovremeno povećanje bezbednosti saobraćaja.

Venizelosova ulica

Do kraja februara predviđeno je, prema obećanju izvođača radova „RŽD internacional“, da se pusti u saobraćaj i Temerinska ulica, gde se završavaju radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka pruge za velike brzine.

Nadvožnjak je dug 35 metara, Na ovom nadvožnjaku ubuduće će se železnički saobraćaj odvijati na tri koloseka, od kojih će dva biti namenjena za vozove na pruzi za velike brzine, dok će se jedan kolosek kao i do sada koristi kao industrijski kolosek za potrebe luke u Novom Sadu.

Pre rekonstrukcije pruge saobraćaj se odvijao na dva koloseka, što je uslovilo da se u toku radova postojeći nadvožnjak proširi za potrebe još jednog koloseka. Novim uređenjem nadvožnjaka na tri koloseka saobraćaj će se odvijati na čvrstoj betonskoj podlozi na koju će biti ugrađeni betonski pragovi.

Pripremni radovi u Temerinskoj ulici počeli su krajem aprila 2020, u vreme vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa i nisu prekidani, dok je drumski saobraćaj u prekidu od letos. Poslednjih meseci radovi na nadvožnjaku su intenzivirani, tako da će umesto krajem marta, kako se očekuje saobraćaj u ovoj takođe veoma prometnoj ulici biti pušten mesec dana ranije.

Temerinska ulica

Pored ova dva nadvožnjaka, „Infrastruktura železnice Srbije“ završava radove i na preostala tri objekta u Novom Sadu, u okviru gradnje pruge za velike brzine.

Uskoro se očekuje izgradnja mosta u Ulici Radoja Domanovića, gde su radovi počeli oktobra 2020. Uporedo sa ovim radovima, završava se i izgradnja dva pothodnika u Ulici Đorđa Zličića i Karađorđev

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: