Vučević: Nagoveštaj dolaska velikog investitora u Novi Sad, pomoć za FK "Vojvodina"

Skupštinska odluka o uređenju Industrijske zone Sever 4, praktično je nagoveštaj dolaska velikog investitora u Novi Sad, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević .

Izvor: RTV

Utorak, 09.02.2021.

12:33

Vučević: Nagoveštaj dolaska velikog investitora u Novi Sad, pomoć za FK
Foto: Grad Novi Sad

"Verujem da ćemo uspešno završiti razgovore sa tim investitorom, obavezan sam aktima da ne smem da kažem njegovo ime, početkom aprila biće finalna vest, i verujem da će Novosađani, ali i građani Vojvodine i cele države Srbije biti ponosni. To sve radimo zajedno i sa kabinetom predsednika i Vladom. Reč je o investitoru iz oblasti visokotehnološkog razvoja u automobilskoj industriji", rekao je Vučević prenosi RTV.

Vučević kaže i da je Grad dobio ponudu da proda prostor gde se nalazi fabrika "Lir".

"CTP investicioni fond je ponudio da otkupi prostor. Razmotrićemo ponudu, izvršićemo procenu vrednosti tog objekta, i verovatno, ako to bude ekonomski opravdano, prodaćemo, jer Grad ne treba više da se bavi zakupninom. Mi smo u tom trenutku doneli odluku da pomognemo u dolasku prve velike fabrike, a sada je bolje da se privatnici bave investiranjem i rentiranjem nego grad, jer grad treba da pravi ambijent i komunalnu infrastrukturu i da ima politiku podrške za dolazak investitora."

Stanovi za bezbednjake

Kreće se i sa planom detaljne regulacije vezano za novu lokaciju za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, istakao je gradonačelnik, dodajući da je za to interesovanje veliko.

"Pravimo novi lokalitet zajedno sa Republikom na Bulevaru Evrope, od Hotela "Šeraton" prema Novom Naselju. To je potez koji većinski pripada "Železnicama Srbije", a koji ćemo pripremiti za novi urbani deo grada, u najvećoj meri za stanove za pripadnike službi bezbednosti".

Subvencije za kupovinu bicikala

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji će subvencionisati kupovinu bicikala, rekao je Vučević, dodajući da je na to neizmerno ponosan..

"Želimo da razvijamo taj koncept saobraćaja, krećemo sa 8 miliona dinara, očekujem da se uskoro utvrdi pravilnik na koji način će to da se radi, naša ideja je da preko 50 odsto cene bicikla bude finansirano od strane Grada. Obećao sam i da ćemo rebalansom budžeta izdvojiti više novca za tu namenu. Želim i da se zahvalim Novosadskoj biciklističkoj inicijativi na vrlo korektnom stavu, mnogo su nam pomogli".

Najavljuje i rekonstrukciju biciklističkih staza

"Mi smo u budžetu grada predvideli, zajedno sa Pokrajinskom vladom da kompletno finansiramo rekonstrukciju biciklističkih staza od Hajduk Veljkove ulice do Bulevara patrijarha Pavla. A danas je usvojena odluka da zajedno sa republičkim ministarstvom privrede, da uradimo kompletno biciklističke staze od Futoške ulice, Bulevara Oslobođenja, pa do Novog Naselja. Vrednost te investicije je 300 miliona dinara."
Foto: B92.net
Nalaz o Spensu u sredu

Nalaz komisije koja ispituje šta je dovelo i zašto je došlo do propusta kod rekonstrukcije bazena na Spensu, očekujem u sredu, rekao je gradonačelnik, dodajući da će nakon toga biti održana konferencija za medije gde će svi rezultati biti predstavljeni.

"Što se tiče kvaliteta materijala, to je pitanje koje nas sve interesuje, ali i pitanje za nadzorni organ kako je mogao to sve da verifikuje. Sve što je urađeno, verifikovano je od nadzornog organa da je sve urađeno u skladu sa projektom. Evidencija nadzornog organa potvrđuje da je sve urađeno po projektu, u šta lično sumnjam, ali da ne idem protiv struke, sačekaćemo izveštaj komisije. Otklanjanje posledica moraće da se radi pod nadzorom komisije".

U vezi sa bazenom, niko nije ništa krio, jasan je Vučević.

"Kad sam video šta je Čaba Silađi rekao, prvi sam se uključio. Na žalost, po mom mišljenju, lošim radom je napravljena šteta. Niko zbog toga ne može da bude ljući od mene, i nikome nije naneta veća šteta, nego meni".

Kupovina vozila

Grad je morao da krene u veću kupovinu vozila, ne samo za gradske službe, nego i za policiju i za sud i za druge organizacije, rekao je Vučević.

"Naš vozni park je prilično star, vozila su sa ogromnom kilometražom, velikim brojem pređenih kilometara i sa isteklom servisnom garancijom. Nije to nikakvo luksuziranje, ubedljivo najveći broj automobila će biti radnog karaktera, i biće, između ostalog, i za komunalne inspektore, i za Upravu za investicije i građevinsko zemljište i za sve službe koje imaju terenski rad. Pitanje je da budemo ekonomični, nije to mali iznos, ali ekonomska opravdanost apsolutno postoji."

Pomoć za FK "Vojvodina"

Vučević kaže da će Grad pokušati da pomogne Fudbalskom klubu Vojvodina, ali da oni moraju da pogledaju i u svoje dvorište.

"Nisam se do sada oglašavao po tom pitanju, FK "Vojvodina" izgleda ima pravo da proziva Grad kad god hoće. Iako je Grad pomagao, zaboravljaju da igraju na gradskom stadionu, i da nemaju ni dinara troška zbog toga. Spremni smo da pomognemo još više, ali sam razumeo da sportski klubovi žive i od kupovine i prodaje igrača, a ne samo od toga da neko odreši kesu. Bilo bi lepo da se pogleda šta su oni to prodali i kupili i da li su od toga napravili koji dinar. Valjda im je i to posao".

Najlakše je reći nije nam Grad dao pare, ili Srbijagas, kaže Vučević.

"Bilo bi lepo i da se vidi hoće li oni smanjiti plate u klubu, hoće li pokazati solidarnost sa društvom nakon godinu dana borbe protiv koronavirusa. Taj trend je u gotovo svim evropskim klubovima. Ne znam ko im je šta obećao, ja nisam ništa, ali garantujem da će Grad nastojati da pomogne, jer na Fudbalski klub "Vojvodina" gledamo kao na jednu instituciju, sa velikim brojem navijača. Pomoći ćemo, a onda očekujem napad zašto smo dali pare "Vojvodini", a nekome kome je potrebniji".

O koroni u gradu

U Novom Sadu je između 60 i 100 novoobolelih od koronavirusa na dnevnom nivou, rekao je Vučević, dodajući da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna.

"Prešli smo 34.000 vakcinisanih, danas stižu i nove doze Sinofarmove vakcine, kreću da se vakcinišu i pripadnici policije. Krenula je i revakcinacija, trenutno imamo sve tri vrste vakcina u Novom Sadu, i američku i rusku i kinesku, i kada bi smo nastavlili ovim fantastičnim tempom, mislim da bismo do kraja marta mogli da dođemo do preko 80.000, možda i 100.000 imunizovanih. To bio bio odličan uspeh za grad, i garancija da se vraćamo u normalu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: