Sednica Skupštine Grada Novog Sada: Najviše tačaka iz oblasti urbanizma

Na sednici Skupštine Grada Novog Sada koja se održava danas, pred odbornicama naći će se 30-ak tačaka.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2021.

10:00

Sednica Skupštine Grada Novog Sada: Najviše tačaka iz oblasti urbanizma
Foto: Irma eyewink/Shutterstock

Među predloženim odlukama najviše je onih iz oblasti urbanizma, pa će se tako na dnevnom redu naći izmene i dopune pojedinih planova generalne i detaljne regulacije, kao i odluke o izradi planova, prenosi RTV.

Odbornici će raspravljati i o odlukama o uspostavljanju saradnje Novog Sada i Istočnog Sarajeva, odnosno Novog Sada i Aleksandrije iz Egipta.

Na dnevnom redu predloženo je i nekoliko tačaka koje se odnose na komunalna preduzeća, poput izveštaja o realizaciji programa poslovanja JKP "Parking servis" i JGSP "Novi Sad" za prethodnu godinu, te davanje saglasnosti na izmene Programa poslovanja JKP "Čistoća" za ovu godinu. Odbornici će raspravljati i o Izveštaju o radu Agencije za energetiku za 2020. kao i o davanju saglasnosti na raspodelu dobiti JKP "Parking servis" za prošlu godinu. Na dnevnom redu naći će se i rešenja o imenovanju direktora "Novosadske toplane", "Stana" i "Tržnica".

Na sednici će se raspravljati i o Izveštaju o radu Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" za 2020. godinu, Izveštaju o radu Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin", takođe za 2020. te o raspisivanju i sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Muzeja Grada Novog Sada.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o rešavanju stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Grada Novog Sada, kojom se uređuju uslovi i načini rešavanja stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Novog Sada, a za stanove u zgradi u Ulici Stanoja Stanojevića.

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, zbog poštovanja epidemioloških mera, održaće se u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, a početak sednice je u 10 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: