Niš - Društvo - B92 Lokal

Talenti iz Srbije se predstavili na festivalu u Nišu

Osmi republički festival "Riznica talenata", održan je u sali Učiteljskog doma u Nišu. U organizaciji Učiteljskog društva grada Niša, ovaj festival svake godine okuplja najbolje osnovne škole iz Srbije, a ove godine na festivalu su učestvovala i deca iz Severne Makedonije, Bugarske i Republike Srpske tako da festival polako dobija međunarodni karakter. Đaci se takmiče u pet kategorija, likovnoj, literarnoj, dramskoj, muzičkoj i plesnoj, odmeravajući svoje talente.

Izvor: Jugpress Niš
Podeli
Editorial credit: DjordjeM / Shutterstock.com
Editorial credit: DjordjeM / Shutterstock.com

"Ove godine se na konkurs koji raspisujemo javilo 50 škola iz cele Srbije sa oko 3.000 radova u svim kategorijama. Propozicije samog festivala nalažu i sistem eliminacije, pa se u velikom finalu, našlo šest najboljih škola u državi, medju njima su OŠ 'Vuk Karadžić' iz Knjaževca, 'Nikodije Stojanović Tatko' iz Prokuplja, 'Milić Rakić Mirko' iz Prokuplja, OŠ 'Sveti Sava' iz Niša, 'Ratko Vukićević' iz Niša i Oš 'Sremski front' iz Šida. Sve ove škole su naši dugogodišnji učesnici", kaže Ana Mladenović, idejni tvorac Festivala "Riznica talenata" i učiteljica u OŠ "Ratko Vukićević" u Nišu.

Ovaj festival je po svojim karakteristikama jedinstven u Srbiji. Po rečima organizatora, cilj ovog festivala je da okupi najbolje osnovne škole kao i da stimuliše đake, da zahvaljujući uspesima, koje postižu, nastave da budu aktivni u oblasti nauke i umetnosti, navodi Jugpress.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.