Leskovac - Ekonomija - B92 Lokal

Za nestašicu šećera "kriva" zimnica?

Rafovi sa šećerom u prodavnicama u Leskovcu poslednjih dana su uglavnom prazni. Nadležni u Odeljenju tržišne inspekcije u Leskovcu ističu da su na terenu uočili ovaj problem, a pretpostavlja se da je jedan od razloga povećana tražnja ove namirnice zbog sezone pripremanja zimnice.

Izvor: tvzonaplus.rs Leskovac
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Cozine
Ilustracija: Shutterstock/Cozine

Od početka godine tržišni inspektori su izvršili više od 50 kontrola privrednih subjekata koji se bave prodajom šećera, pri čemu su otkrili jedan slučaj nepoštovanja propisa definisanih Uredbom o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica, piše Tvzonaplus.

Prazni rafovi na kojima bi trebalo da se nalazi šećer, je slika koju kupci često zatiču u leskovačkim trgovinskim radnjama. U Leskovcu promet šećera kontroliše šest tržišnih inspektora.

Prilikom kontrola otktiven je samo jedan slučaj nepoštovanja propisa, koji se odnosio na zadržavanje određenih količina šećera u magacinu.

Dušan Stojanović, načelnik Odeljenja tržišne inspekcije Leskovac kaže da u ovom odeljenju ne raspolažu podacima o količinama šećera koje se dopreme u trgovinske radnje u Leskovcu. Stojanović je mišljenja da je pored sezone pripremanja zimnice, jedan od uzroka povećane tražnje ove namirnice psihološki efekat koji nestašica ima na potrošače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.