Leskovac dobio akva park: Prostire se na 15.000 kvadrata, radi od 10 do 19 časova

Na prostoru nekadašnjeg motela "Atina" u Leskovcu otvoren je akva park "Atina".

Izvor: medijacentar016.com

Nedelja, 25.07.2021.

10:40

Leskovac dobio akva park: Prostire se na 15.000 kvadrata, radi od 10 do 19 časova
Ilustracija: Depositphotos, ES0lex

Na površini od 15.000 kvadrata svim posetiocima je od subote, 24. jula 2021. godine, na raspolaganju veliki broj tobogana, ukupne dužine preko 400 metara, veliki bazen sa kafićem, talasni bazen, mali bazen sa toboganima za decu, prenosi portal "Medija centar 016".

Akva park, čija je vrednost izgradnje dva miliona evra, koristi vodu iz gradske mreže, ima 1.500 ležaljki, što znači da može primiti duplo više posetilaca, a o bezbednosti istih svakodnevno će brinuti deset spasilaca.

Otvaranju je sa saradnicima prisustvovao i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović koji je ovom prilikom kazao da se ovakav objekat dugo čekao u gradu i vlasnicima, porodici Stojanović, zahvalio što će izgradnjom Akva parka i očekivanom izgradnjom hotela i restorana potpuno osavremeniti deo grada u kojem se nalazi.

"Listi gradova čiji su sastavni deo atrakcije poput akva parkova od danas se i naš prelepi grad Leskovac pridružuje. Ovakav objekat je dugo čekana investicija u našem gradu, i zahvaljujući ovim otvorenim bazenima, upotpunnjena je turistička ponuda našeg grada. Srećan sam što smo u protekla četiri dana prisustvovali otvaranju tri objekta, najpre Kataloga, nakon toga velike fabrike nameštaja DIT’S i što sada ovu nedelju završavamo otvaranjem ovog prelepog Akva parka", rekao je gradonačelnik i istakao da je pre samo dve godine Akva park u Leskovcu bio vizija budućnosti, a da je sada, zahvaljujući porodici Stojanović realnost.

"Siguran sam da će ovo biti mesto okupljanja mladih, porodičnih ljudi, roditelja sa decom, baka i deka sa unučićima", zaključio je gradonačelnik.

Otvaranju je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović koji je naglasio da će otvaranje Akva parka biti veoma značajno za čitav grad i čitav Jablanički okrug kao dopuna turističke ponude Leskovca jer će u grad privući mnogo posetilaca.

Akva park Atina će biti otvoren svakog dana od 10.00 do 19.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: