Uređenje i razvoj južne Srbije: Leskovac ima pravo učešća na konkursu

Javni poziv za dodelu sredstava raspisalo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, a cilj sufinansiranja razvojnih infrastrukturnih projekata jeste uređenje i razvoj jugozapadne i jugoistočne Srbije, odnosno socijalna kohezija kroz realizaciju investicionih programa, koji doprinose otvaranju novih radnih mesta

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2023.

14:15

Uređenje i razvoj južne Srbije: Leskovac ima pravo učešća na konkursu
Foto: Shutterstock/Milos Momcilovic

Pravo učešća na konkursu imaju gradovi Leskovac, Prokuplje i Kraljevo i opštine Kuršumlija, Medveđa, Lebane i Bojnik, piše Dnevnik juga.

Ukupan iznos planiranih sredstava po ovom javnom pozivu je jedna milijarda 165 miliona dinara, a Ministarstvo će sufinansirati maksimalno do 955 ukupne vrednosti projekata.

Lokalne samouprave mogu konkurisati sa investicionim projektima u oblasti saobraćaja, turizma, ekologije, privrede, kulture i poljoprivrede.

Budžetska sredstva su namenjena za finansiranje radova na uređenju građevinskog zemljišta, odnosno izgradnji, rekonstrukciji, dogradnji, sanaciji i adaptaciji komunalne i saobraćajne infrastrukture i signalizacije, za radove na lokalnim mostovima, sanaciji i adaptaciji objekata javne namene (škole, vrtići, sportski i objekti kulture, za radove na uređenju trgova, platoa, dečjih igrališta, autobuskih stajališta, kao i nabavke opreme u cilju realizacije razvojnih infrastrukturnih projekata.

Lokalne samouprave mogu konkurisati sa više projekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: