Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Raspisan javni poziv: Ovo su pogodnosti za mlade Leskovčane

Lokalna samouprava i leskovačka Kancelarija za mlade raspisali su javni poziv svim mladim ljudima radi ostvarivanju prava na omladinsku karticu.

Izvor: B92.net Leskovac
Podeli
Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Mladi uzrasta od 18 do 30 godina sa prebivalištem u Leskovcu i državljanstvom Republike Srbije imaće priliku da se prijave za dodelu omladinskih kartica, kojima se ostvaruju posebne pogodnosti u oblasti kulture i sporta na teritoriji grada Leskovca. O tome su na konferenciji za medije u Omladinskom klubu govorili Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade i Stefan Kitanović, član Gradskog veća, saopštava Grad Leskovac.

Stojanović je naveo da su Gradska uprava, Kancelarije za mlade i Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj raspisali Javni poziv za sve mlade ljude, a poziv se nalazi na sajtu Kancelarije za mlade u odeljku Konkursi. U javnom pozivu je navedeno koje ustanove daju pogodnosti mladima.

"Pre tačno godinu dana na ovom mestu smo predstavili projekat omladinske kartice i danas smo izuzetno ponosni na njega jer je zainteresovanost bila i veća nego što smo očekivali. Mnoge lokalne samouprave su nas kontaktirale nakon što smo ovu ideju sproveli u našem gradu i primenile je i same. Raspisivanjem današnjeg javnog poziva smo na korak do izdavanja omladinskih kartica grada Leskovca, koje mladima pruža brojne pogodnosti, pre svega u domenu sporta i kulture", rekao je Stefan Kitanović, član Gradskog veća.

Od samog početka sprovođenja ove ideje imali smo veliku podršku od gradonačelnika Leskovca, dr sci. med. Gorana Cvetanovića. Raduje nas što su se sve institucije u domenu kulture i sporta odazvale na javni poziv da učestvuju u realizaciji ove ideje, od LKC-a, biblioteke, muzeja, Narodnog pozorišta, Sportsko-rekreativnog centra "Dubočica", koji je odobrio besplatne usluge bazena za imaoce omladinske kartice. Cilj je da mladi znaju da je grad tu za njih i da se motivišu da se uključuju u sportska i kulturna dešavanja u gradu, tj. da svoje slobodno vreme ispune što kvalitetnijim aktivnostima", zaključio je Kitanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.