Nova pešačka zona: Završeni radovi u centru Leskovca

Završeni su radovi na sanaciji ulice Moše Pijade, a za ove radove izdvojeno je 9,4 miliona dinara.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 21.11.2022.

15:27

Nova pešačka zona: Završeni radovi u centru Leskovca
Foto: Grad Leskovac

U obraćanju medijima, gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je tim povodom istakao veliko zadovoljstvo okončanjem ovih radova jer je strogi centar grada poprimio potpuno drugačiji izgled.

Jedan od ključnih prilaza gradskom trgu postao je lepo uređen i funkcionalan prostor namenjen prvenstveno pešacima.

"Podsetiću vas da su investicijom od 9,4 miliona dinara u potpunosti sanirani oštećeni trotoari, kao i kolovoz u ovoj ulici, tačnije od raskrsnice sa ulicom Koste Stamenkovića pa do gradskog trga, na ukupnoj površini od oko 1800 metara kvadratnih. Postavljanje behaton ploča na samom kolovozu ovom prostoru dalo je posebnu estetiku. Uređenjem ulice Moše Pijade centar grada je dobio izgled kakav i dolikuje jednom modernom gradu, koji se svakodnevno razvija u skladu sa potrebama svih svojih stanovnika", istakao je gradonačelnik.

Kako Cvetanović navodi, u ranijoj fazi, trotoari su sanirani i u produžetku ove ulice, ka crkvi, na površini od 3000 metara kvadratnih, za šta je izdvojeno 9,9 miliona dinara. Dakle, samo u ovom delu grada u tekućoj godini je skoro 5000 metara kvadratnih saniranih, adaptiranih ili novoizgrađenih trotoarskih površina. Taj deo ulice dodatno je uređen postavljanjem klupica i kanti, a tu su u okviru jesenje sadnje, formirani zasadi trave, na potpuno drugačiji, kvalitetniji način.

"Radove je izvelo preduzeće AB KOP iz Vlasotinca na osnovu projekta koje je uradilo JP "Urbanizam i izgradnja“. Urbanističkim projektom je na ovom prostoru predviđena pešačka zona, sa mogućnošću parkiranja za dostavu. I trotoari i kolovoz u ovoj ulici bili su u lošem stanju, a sada je sve to popločano. Na trotoaru su postavljene behaton ploče debljine 6 cm, predviđene za pešake i za parkiranje, a na samom kolovozu su tzv. „duplo T“ betonske ploče debljine 8 cm, na kojima može da se odvija saobraćaj. Takođe, urađeno je nivelisanje, odnosno, rešeno je odvodnjavanje, podizanje šaht poklopaca i postavljanje slivnih rešetki. Završeno je i urbano osvetljenje, kao i orezivanje drveća", rekao je Novica Nikolić, direktor JP "Urbanizam i izgradnja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: