Subota, 25.11.2023.

16:08

Investicija vredna više od 100 miliona: Gradi se još jedan vrtić u Leskovcu

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović položili su kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u Leskovcu.

Izvor: Jugpress/IS/SM

Investicija vredna više od 100 miliona: Gradi se još jedan vrtić u Leskovcu
Ilustracija/Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

U izgradnju će biti uloženo oko 102 miliona dinara, uz dodatnih 11 miliona za opremanje, a prostiraće se na površini od 780 metara kvadratnih, prenosi Jugpress.

Završetak radova planiran je za osam meseci, a na ovaj način dobiće se 120 novih mesta za najmlađe, što će doprineti smanjenju liste čekanja za upis u Predškolsku ustanovu "Vukica Mitrović". Ministarka Đukić Dejanović naglašava su Vlada Srbije i rukovodtvo Leskovca napravili odlićan dogovor kako da ulažu u budućnost.

"Ministarstvo prosvete, uz podršku Svetske banke, nastavlja vredno i posvećeno da radi na širenju kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije izgradnjom novih i dogradnjom i adaptacijom postojećih objekata. Radi se o velikom projektu inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja čiji je cilj da se što više mališana uključi u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, naročito onih iz socijalno osetljivih grupa. Takođe posebnu pažnju ulažemo u kvalitet predškolskog vaspitanja i obrazovanja, jer verujemo da je to osnova za uspešnu budućnost", rekla je Đukić Dejanović.

"Vrtići koje gradimo u okviru ovog projekta obezbeđuju 11.000 novih mesta. Vrtići, inače, više ne smeju bisti sam omesta gde se deca čuvaju samo zato što su roditelji zauzeti, što rde, nego i mesta gde se deca obrazuju, gde se kreativnost dece i njihova energija koristi kao putokaz kako treba organizovati životu tom vrtiću. Ovaj program pažnju usmerava i ka posebno senzitivnim grupama. Naši romski sugrađani, deca koja imaju posebne potrebe kroz projekte inkluzije ulaze u vrtiće, a oni koji odrastaju uobičajeno naučili su u najmlađem uzrastu da poštuju i neguju različitost", dodala je Đukić Dejanović.

Pomenula je ministarka Đukić Dejanović i ulaganja Ministarstva prosvete u škole u Turekovcu, i Vinarcu, ali najavila i dalja ulaganja.

Govoreći o značajnu gradnje novog vrtića predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović je naglasio da je Leskovac grad koji raste i razvija se, grad u kome mladi ljudi formiraju porodice i čija deca ovde prave prve korake i uče prve reči.

"Zbog toga nam je neophodno širenje kapaciteta i veći obuhvat dece predškolskim obrazovanjem. Polaganjem kamena temeljca za ovaj objekat pokazujemo da smo istrajni u nastojanjima da svoj deci obezbedimo dobre uslove i bezbedno, srećno detinjstvo sa akcentom na decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa. Jedno veliko hvala Vladi RS, Ministarstvu prosvete, za ove projekte koji smo dugo čekali", rekao je Cvetanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: