Kruševac - Politika - B92 Lokal

Može i van glasačkog mesta

Gradska izborna komisija grada Kruševca, povodom republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, raspisanog za 16. januar 2022. godine, obavestila je građane da glasač koji nije u mogućnosti da glasa na glasačkom mestu (nemoćno ili sprečeno lice) može to da obavi van glasačkog mesta.

Izvor: B92.net Kruševac
Podeli
Ilustracija: roibu/Shutterstock
Ilustracija: roibu/Shutterstock

"Nemoćnim i sprečenim licem smatra se osoba sa invaliditetom, nemoćno staro lice i lice koje iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da dođe na glasačko mesto, što podrazumeva i kovid pozitivno lice. Nemoćnim i sprečenim licem ne smatra se lice koje zbog prirode posla koji obavlja nije u mogućnosti da u vreme dok je glasačko mesto otvoreno obavi glasanje na glasačkom mestu", navodi se u saopštenju.

O nemogućnosti i sprečenosti da glasa na glasačkom mestu građanin može da obavesti Gradsku izbornu komisije grada Kruševca u petak, 14. januara, i subotu, 15. januara, na telefone 037/414-753 i 037/414-736 u terminu od 8 do 20 časova i u nedelju, 16. januara, do 11 časova. U nedelju građanin se može javiti i glasačkom odboru na glasačkom mestu na kojem glasa, najkasnije do 11 časova, preko lica koje samo odabere.

"Prilikom prijavljivanja glasač treba da navede sledeće lične podatke: ime i prezime, JMBG, adresu i prebivalište i kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na glasačkom mestu. Napominjemo da se glasanje van glasačkog mesta može obaviti samo na području koje obuhvata glasačko mesto na kome glasač glasa", poručuju iz gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.