Kragujevac - Sport - B92 Lokal

Obnovljena sportska igrališta kod Sokolane u Kragujevcu: Predaji prisustvovao i bivši reprezentativac FOTO

Sportska igrališta kod Sokolane u Staroj radničkoj koloniji u Kragujevcu su obnovljena.

Izvor: B92.net Kragujevac
Podeli
Foto: kragujevac.rs
Foto: kragujevac.rs

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić zvanično ih je predao na upotrebu sportskim klubovima, udruženjima, mladim sportistima i svim sugrađanima koji svoje slobodno vreme provode baveći se sportom.

Pored direktora preduzeća, predstavnika grada i Kolonaca, predaji terena prisustvovao je nekadašnji košarkaški reprezentativac, Kragujevčanin Raško Katić.

"O značaju i pravoj vrednosti ovog projekta govore osmesi naših građana koji su danas ovde, mladih i dece koji igraju basket i fudbal, ali i budućih generacija koje će na ovim terenima da odrastaju. Sportska igrališta su veoma bitna jer okupljaju mlade koji svoje prve sportske korake prave na igralištima u svom naselju, uz loptu ili bilo koji drugi sport ali skolonjeni sa ulice i sa interesovanjima za zdrav život i sport, kaže gradonačelnik Dašić. Nama je prioritet da svaki deo grada ili naselje dobije sportsko igralište, igralište za decu i park. Nedavno smo u Erdeču otvorili igralište za mališane, planiramo da nastavimo u tom pravcu, očekujemo da će preduzeće Šumadija d.o.o. Kragujevac uspeti da uradi sve ono što imamo u planu", rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Za rekonstrukciju i izgradnju fudbalskog i kopšarkaškog igrališta i uređenje parka kod Sokolane, uloženo je preko 8 miliona dinara, navodi se na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Foto: kragujevac.rs
Foto: kragujevac.rs

Za ograde sportskih terena, izradu i postavljanje golova za mali fudbal i rukomet i košarkaške konstrukcije za basket 3×3, utrošeno je oko 2,5 miliona dinara, dok je za asfaltiranje igrališta, staza i postavljanje parkovskog mobilijara izdvojeno 6 miliona dinara.

Izvođači radova su preduzeća Kragujevac d.o.o i JKP Šumadija Kragujevac.

"Jedno od prvih igrališta koje sam posetio bilo je ovo u Staroj radničkoj koloniji, čuveno igralište koje decenijama unazad okuplja veliki broj sportskih organizacija i udruženja, mlade sportiste i decu. Dugo se u ove terene nije ulagalo i više je bilo pocepanih lopti i patika na terenima nego prave igre, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Ovi tereni su bili među prioritetima i ozbiljno smo pristupili njihovojj izgradnji po najvišim standardima kakve naši sugrađani i zaslužuju. Grad šalje snažnu poruku da mislimo na svu decu u našem gradu i da želimo da razvijemo sportsku infrastrukturu kojom će svaki deo grada ili naselje dobiti svoje sportske terene i dečija igrališta. Očekujem da će se na ovim terenima odigravati veliki sportski susreti", rekao je član Gradskog veća Predrag Stevović.

Na teritoriji mesne zajednice Stara radnička kolonija postoji i nekoliko školica sporta, u Sokolani se održavaju treninzi karatea, gimnastike i atletike a na terenima ispred svakodnevno treninzi fudbala i košarke.

Slobodno vreme na igralištima i u parku kod Sokolane provodi veliki broj mladih ali i starijih sugrađana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu