Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Radovi se privode kraju: Poznato kada će biti otvoren Trg omladine u Kragujevcu

Izgradnja Trga omladine, kod raskrsnice ulica Vuka Karadžića i Branka Radičevića, na kom će biti postavljen i spomenik legendarnog rok sastava SMAK i to u prirodnoj veličini, privodi se kraju.

Izvor: InfoKG Kragujevac
Podeli
Ilustracija/Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

To je za InfoKG izjavila članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, Danka Andonovski i najavila da će taj trg biti otvoren krajem sledeće nedelje.

Da će u Kragujevcu biti formiran Trg omladine, kod raskrsnice ulica Vuka Karadžića i Branka Radičevića, i da će na njemu biti postavljen spomenik legendarnog rok sastava SMAK u prirodnoj veličini, najavljeno je u februaru ove godine. Tada je rečeno da je tender otvoren do 6. marta, a da postoji mogučnost da će Trg biti otvoren već za Dan grada.

To se nije obistinilo, jer je postupak javne nabavke bio dva puta ponovljen. Na kraju je izvođač radova izabran, firma MITO Progress & Construction doo iz Beograda. Izgradnja je počela krajem jula, a rok za završetak radova je 45 dana, a radovi se sada privode kraju.

"Radovi teku užurbano, kako bi sve bilo spremno za otvaranje. Pre toga će biti postavljen i spomenik grupi Smak. Nadam se da ćemo Trg omladine otvoriti krajem sledeće nedelje”, izjavila je Andonovski.

Ukupna vrednost radova je oko 23,5 miliona dinara i finansiraju se iz lokalnog budžeta. Od toga, 13,5 miliona dinara sa PDV-om koštaju radovi, a spomenik grupi SMAK oko 10 miliona dinara.

Kada je reč o spomeniku grupi SMAK, reč je o skulpturi članova grupe u prirodnoj veličini, delo vajarke Katarine Tripković.

Podsetimo, Dom omladine je prošle godine pokrenuo inicijativu da legendarna grupa SMAK dobije spomenik u Kragujevcu, koju su usvojili odbornici lokalnog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.