Sreda, 26.07.2023.

12:04

Počela izgradnja trga Smak u Kragujevcu

Počeli su radovi na izgradnji dugo najavljivanog trga kultnog kragujevčkog benda "Smak".

Izvor: Kragujevac press

Počela izgradnja trga Smak u Kragujevcu
Ilustracija/Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

U okviru rekonstrukcije na trgu će biti postavljen spomenik u prirodnoj veličini rok sastava Smak, simbola roka Kragujevca i stare Jugoslavije, prenosi Kragujevac press.

Planirano je spuštanje najviše kote terena, formiranje još jednog stepenika u zoni ulaza u objekte Doma omladine i komercijalne prodavnice Studentskog doma.

"Duž bočne fasade Studenskog doma planirana je izgradnja žardinjere čije bi stranice prema budućem trgu bile stepenasto oblikovane gde bi se formirale tribine za sedenje i okupljanje građana. U zoni od objekata odnosno izgrađene žardinjere prema kolovozu, planirano je formiranje slobodne pešačke površine popločane betonskim i kamenim popločanjem", navodi se u tehničkoj dokumentaciji.

Izvođač radova moraće da posao završi u roku od maksimalno 45 radnih dana od dana uvođenja u posao.

U tehničkom delu dokumentacije navedeno je da projektom predviđena rekonstrukcija zone pešačkih komunikacija i mirujućeg saobraćaja u delu ulica Vuka Karadžića i Branka Radičevića u delu njihovih ukrštanja završno sa prostorom ispred Doma omladine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: