Jagodina - Politika - B92 Lokal

Palma: Ja sam za pokret, a ne za bojkot

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je gostujući na HEPI TV, na pitanje o formiranju Narodnog pokreta za državu koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je za pokret, a ne za bojkot.

Izvor: B92.net Jagodina
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Vi vidite da su pojedini političari iz parlamentarne opozicije u Srbiji za bojkot svega što je dobro za Srbiju. Ja sam za pokret, a ne za bojkot. Ja sam za sve ono što je u interesu građana Srbije i svih gradova i opština u Srbiji. Najbolji primer ponašanja opozicije u Srbiji je sastanak u Briselu pre tri dana delegacije Skupštine Srbije, koju su činili poslanici vladajućih i opozicionih partija sa evroparlamentarcima predvođenih Izaslanikom za Zapadni Balkan Vladimirom Bilčikom, kome je prisustvovao i poslanik Jedinstvene Srbije Života Starčević, koji me je pozvao iz Bisela i rekao 'ne mogu da verujem šta pojedini opozicionari pričaju protiv Srbije'".

"To je čudo da vi dođete u Brisel gde se odlučuje o sudbini građana Srbije, tamo se ne odlučuje o sudbini Aleksandra Vučića, već građana Srbije i vi se tako ponašate i kažete da je u Srbiji sve crno. Ako je u Srbiji sve crno kao što pričaju pojedini opozicionari,zašto onda u Srbiju dolaze investitori iz Nemačke, Italije, Francuske, SAD i otvaraju fabrike u našoj zemlji. Ako postoji nestabilnost kao što pričaju ti opozicionari, a što nije tačno, kako onda samo nemačke fabrike zapošljavaju oko 70 000 naših radnika u Srbiji. Ja molim sve opozicione partije da se preusmerimo sada svi i da vidimo šta je to što je interes građana Srbije. Siguran sam, a to je i više puta rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da neće priznati takozvano Kosovo i da je protiv ulaska takozvanog Kosova u Ujedinjene nacije. A šta više hoćete i štajoš Srbija treba da uradi da je vi ne napadate ? Ja ovo govorim kao nekadašnji opozicionar. Ja kada pređem granicu, nikada nisam u inostranstvu napadao ni Koštunicu, ni Đinđića ni Tadića i nikada ništa loše nisam pričao o svojoj državi, već samo o nepravdi koja se sprovodi nad Srbijom od strane dela međunarodne zajednice“, rekao je Marković.

Palma vodi 350 studenata, profesora i nastavnika u Beč

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da, nakon godina pandemije, nastavlja tradiciju vođenja studenata u Beč.

"U ponedeljak uveče, 13. 03. put glavnog gradaAustrije putuje delegacija od 350 studenata, profesora i nastavnika i boraviće tamo do petka. Radi se o studentima koji su iz Jagodine i studiraju u svom gradu ili drugim gradovima Srbije i studentima koji su iz drugih gradova, a studiraju u Jagodini. Kao i poslednjih 12 godina, organizator ovog putovanja je grad Jagodina, a sve troškove plaćaju donatori. Zašto Beč ? Zato što se radi o gradu gde studira najveći broj Srba van Srbije, zato što u Beču živi najveći broj naših sunarodnika van Srbije i zato što je grad Beč godinama proglašavan za najbolje mesto za život i dobijao sve nagrade. Naši studenti obići će čuveni Bečki univerzitet gde će se upoznati sa načinom rada i života njihovih kolega u Beču, a obići će i znamenitosti austrijske prestonice. Naš cilj je uvek isti, a to je da studenti vide kako se živi i studira u Evropi, ali uvek da se vrate u svoju zemlju Srbiju i tu rade i osnivaju svoje porodice“, kazao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.