Uvodi se privremena autobuska linija u Beogradu

Tokom radova na popravci trolejbuske kontaktne mreže u zoni okretnice "Banjica 2", od 10. juna, od 1 čas do 12. juna, do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2023.

08:52

Uvodi se privremena autobuska linija u Beogradu
Editorial credit: BalkansCat / Shutterstock.com

U tom periodu trolejbuske linije 40 i 41 saobraćaće skraćeno do stare okretnice "Banjica", dok se privremena autobuska linija 41A uspostavlja na relaciji Banjica – Banjica 2, navodi se u saopštenju.

Zbog izvođenja radova u zoni raskrsnice Karađorđeve ulice i Zemunskog puta izmenjen režim rada gradskog prevoza

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji tramvajskog koloseka u zoni raskrsnice Karađorđeve ulice i Zemunskog puta, od 10. juna, od 00.30 časova do 12. juna, do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tramvajske linije 7 i 9 u smeru ka Bloku 45 će saobraćati ulicama Nemanjinom, Savskom, petljom "Radnička", zatim preko Mosta na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovnim trasama.

Vozila sa linija 78 i 83 i minibus linija A1 i E1 će u smeru ka Novom Beogradu saobraćati Zemunskim putem, pri čemu se uspostavlja privremeno autobusko stajalište za linije 78, 83 i E1 u Ulici zemunski put, u visini tramvajskog stajališta gledano u smeru ka Novom Beogradu, navodi se u saopštenju.

Izmena režima rada linija javnog prevoza tokom radova u Ulici Mis Irbijevoj

Zbog izvođenja radova na toplovodnoj mreži u ulicama Dr Velizara Kosanovića, Mis Irbijevoj i Kovačevoj na Voždovcu doći će do izmena u radu linija javnog prevoza, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama koji podrazumevaju zatvaranje desne kolovozne trake Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom Dr Velizara Kosanovića, zbog čega će Mis Irbijeva biti jednosmerna od raskrsnice sa Dr Velizara Kosanovića ka Ulici Vojislava Ilića od 9. do 13. juna.

Tokom navedenih radova, vozila sa linije 20 će u oba smera saobraćati ulicama: Vojislava Ilića, Ustaničkom i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Učiteljskom naselju saobraćati ulicama Vojislava Ilića, Ustaničkom, Mirka Sandića, Virpazarskom, Pljevaljskom, Dr Velizara Kosanovića do okretnice "Učiteljsko naselje", dok će u smeru ka Trgu Slavija saobraćati redovnom trasom.

Vozila javnog linijskog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, navodi se u saopštenju.

Sledeća faza radova podrazumeva zauzeće dela desne saobraćajne trake Ulice Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom Dr Velizara Kosanovića gledano u smeru ka Ulici Vojislava Ilića, od 14. do 18. juna. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Trgu Slavija biti preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima.

Tokom ove faze radova privremeno se izmešta stajalište "Dr Velizara Kosanovića" za smer ka Trgu Slavija na oko 30 metara posle redovne pozicije, kod prvog narednog ED stuba.

Poslednja faza radova podrazumeva zauzeće dela desne saobraćajne trake Ulice Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom dr Velizara Kosanovića gledano u smeru ka Ulici Vojislava Ilića, od 19. do 25. juna. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Trgu Slavija biti preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima.

Stajalište "Dr Velizara Kosanovića" se u ovoj fazi vraća na svoju redovnu poziciju, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: