Beograd - Servisne informacije - B92 Lokal

Sređuje se ova ulica na Savskom vencu

Uz Savsku ulicu, čiji se jedan deo rekonstruiše nedeljama unazad, juče je počelo sređivanje i obližnje Sarajevske ulice na Savskom vencu.

Izvor: eKapija Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Dmitry Kalinovsky
Foto: Shutterstock/Dmitry Kalinovsky

U toku radova, koji će se izvoditi u fazama, biće osveženi kolovoz i trotoari, odnosno biće postavljen novi asfalt. Prva faza obuhvata revitalizaciju saobraćajnice od Drinske do Ulice Miloša Pocerca, dok će se u drugoj fazi raditi deo od Miloša Pocerca do Nemanjine ulice. Poslednja faza podrazumeva obnovu trotoara.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović, u toku obilaska ove ulice sa direktorom JP "Putevi Beograda" Aleksandrom Milentijevićem i predstavnicima JKP "Beograd-put" i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", istakao da je Sarajevska bila jedna od urgentnijih za uređenje.

Sarajevska ulica jedna je od saobraćajno opterećenijih u tom delu Beograda, jer osim automobile, njome svakodnevno prolaze i vozila javnog prevoza.

U prethodnih godinu dana u više beogradskih ulica stari asfalt na kolovozu i trotoarima zamenjen je novim dok, kada je reč o ozbiljnijim rekonstrukcijama saobraćajnica, jedna od važnijih je Glavna u Zemunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.