Beograd - Servisne informacije - B92 Lokal

"Bliže je ovuda": Vozači sklanjali znakove. Evo do kada traju radovi u Sarajevskoj VIDEO

Rekonstrukcija Sarajevske ulice započeta je prošle nedelje, ali su građani odlučili da zatvorenom ulicom ipak voze. Znakove su sklonili, trake pokidali jer, kako kažu, lakše im je da idu tuda.

Izvor: B92.net, TV Prva Beograd
Podeli
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

Znakovi pored puta, čini se, kao da ne znače mnogo građanima, pa su se ipak odlučili da prolaze zatvorenim delom ulice.

Prema rečima predsednika opštine Savski venac Miloša Vidovića, ovo je velika vest za građane ovog dela Beograda, jer se posle nekoliko desetina godina radi rekonstrukcija ove ulice, zajedno sa trotoarima.

"Ulica se radi u tri faze, prva faza je rekonstrukcija kolovoza od Drinske do Miloša Pocerca, a radovi će biti završeni 28. septembra. Druga faza je od 29. septembra do 9. oktobra, a izvodiće se na delu puta od Miloša Pocerca do Nemanjine ulice, a nakon toga kreće sređivanje trotoara", kazao je predsednik.

Kako navodi, saobraćaj, s obzirom na frekventnu ulicu, funkcioniše dobro. Dolazi do gužvi u okolnim ulicama, naročito u popodnevnim časovima.

"Raskrsnice sa Višegradskom i Durmitorskom ulicom su otvorene, a veliki broj stanara u Sarajevskoj ulici su navikli da parkiraju u toku rekonstrukcije", dodaje Vidović.

Zaključio je da će 9. oktobra Sarajevska ulica biti potpuno prohodna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.