Sreda, 24.01.2024.

12:27

Poznato kada će biti otvoren novi tržni centar u Beogradu

Radovi na novom kineskom tržnom centru će biti ubrzani u narednom periodu i otvaranje se očekuje do maja, rekao je Zou Junyong ispred kompanije "Eurasia Trade Center" koja gradi novi objekat.

Izvor: Blic Biznis/Vesna Bjelić

Poznato kada će biti otvoren novi tržni centar u Beogradu
Foto: Beoinfo

Na pitanje kada radnici i privrednici starog tržnog centra mogu da očekuju preseljenje a usled nove tragedije koja ih je zadesila, Zou za "Blic Biznis" kaže da je ceo dan ispred objekta koji je zahvatio požar, a sa predstavnicima ambasade.

"Celo jutro sam kod tržnog centra sa ambasadorom Kine i radnicima u tržnom centru, sutra imamo hitan sastanak i dogovorićemo se moja firma i ja da se radovi ubrzaju, da se novi tržni centar otvori što pre. Verujem da će u toku dva tri meseca sve biti gotovo, a najkasnije do maja", rekao nam je on.

Novi tržni centar imaće dve poslovne zgrade, a zgrada A će prva da se otvori, rekao je Zou.

"Molba je za Grad Beograd i državu Srbiju da nam pomognu da bi sve bilo čisto i po zakonu i da bismo naše privrednike što pre uselili da počnu da rade. Kinezi u Srbiji su mnogo izgubili, imali su dva velika požara u poslednje dve i po godine", rekao nam je Zou.

Podsetimo, požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70 izbio je rano jutros i do sada on još uvek nije ugašen. Vatrena stihija gutala je sve pred sobom, a kako se može čuti na licu mesta, sumnja se da je radnik iz jedne prodavnice po dolasku na posao uključio grejalicu nakon čega je izbio požar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: