Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Pomama za ovim proizvodima, a cena im ide i do 500 dinara

Tezge na pijacama i ovog petka bile su ispunjene sezonskim voćem i povrćem, ipak zbog lošeg vremena i kiše koja je padala ceo dan juče, ponuda na Bajlonijevoj pijaci bila je nešto slabija.

Izvor: Novosti/T.N. Beograd
Podeli
Editorial credit: Dragan Mujan / Shutterstock.com
Editorial credit: Dragan Mujan / Shutterstock.com

Sugrađani koji su posetili pijacu na Dorćolu, najviše su kupovali trešnje, kojih je bilo na skoro svakoj tezgi. Za kilogram ove slatke poslastice potrebno je u proseku od 200 do 400 dinara, navode Novosti.

Krupne i crvene jagode mogle su se kupiti juče na Bajloniju, a za kilogram ovog voća potrebno je izdvojiti oko 200 dinara. Na tezge su stigle i sveže kajsije, a cena im ide i do 500 dinara. U odnosu na prethodnu nedelju i pijacu na Zelenom vencu gde su Beograđani imali priliku da kupuju i breskve i nektarine, ovog petka na Bajlonijevoj pijaci još uvek nisu stigle ove voćkice, a nakupci kažu da će ih biti uskoro.

Od povrća najviše se kupovao domaći paradajz, a u ponudi su se mogle naći različite sorte ovog povrća, kao što je jabučar, šljivar, volvolsko srce, ali i pradajz koji je na tezge u prestonicu stigao iz okolinih gradova. Cena aktuelnog crvenog povrća kreće se u proseku od 200 do 350 dinara. Tražili su se i mladi krompirići koji su sada veoma popularni,a kilogram košta u proseku od 160 do 350 dinara. Takođe, nakupci su prodavali i stariju sortu krompira čija cena iznosi 200 dinara.

Veza zelene salate i mladog luka kreće se u proseku od 50 do 80 dinara, dok su se rotkivice prodalavale za 60 dinara. Beograđani su kupovali i svež krastavac kojeg je bilo u izobilju na ovoj zelenoj pijaci, a za kilogram ovog povrća potrebno je izdvojiti u proseku od 120 do 240 dinara.

Ponuda voća bila je raznovrsna, pa su tako sugrađani na ovoj pijaci imali priliku da pazare slatku lubenicu, a kilogram iznosi oko 180 dinara. Nakupci objašnjavaju za pomenuti list da se u ovom periodu ipak više prodaju trešnje i jagode, a da za lubenicu treba još vremena da prepuni tezge. Takođe, svoje vreme čekaju i dinje, ali ipak na jednoj tezgi na Bajloniju, sugrađani su imali priliku da pazare ovo voće, a kilogram košta 100 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.